Cum copiezi un text dintr-un pdf

Zilele acestea am avut nevoie să copiez un text dintr-un pdf în Word și apoi să-l prelucrez. Ceea ce părea inițial o treabă simplă, s-a dovedit destul de anevoiasă, și m-am gândit să vă spun ce puteți face atunci când vă aflați în situația mea.

formate fișiere

Dacă intrăm pe Wikipedia, găsim următoarea introducere la formatul pdf:

Portable Document Format (PDF), standardized as ISO 32000, is a file format developed by Adobe in 1992 to present documents, including text formatting and images, in a manner independent of application software, hardware, and operating systems. Based on the PostScript language, each PDF file encapsulates a complete description of a fixed-layout flat document, including the text, fonts, vector graphics, raster images and other information needed to display it. PDF has its roots in "The Camelot Project" initiated by Adobe co-founder John Warnock in 1991.

Pdf este un format mai "șmecher", care conține text ce poate fi încapsulat în imagini sau mai dificil de extras printr-o operație tipică de Copy/Paste. În acest caz, vă puteți trezi că anumite caractere se copiază greșit. Ce puteți face? Soluția o constituie utilizarea unui program de extracție a caracterelor dintr-un pdf pe bază de tehnologie OCR (optical character recognition), cum este FreeOCR. Nici acesta nu va fi perfect, dar cel puțin va corecta o mare parte din erorile ce apar la unele fișiere pdf atunci când vreți să copiați cu metoda Copy/Paste.

Pentru mine ăsta e un domeniu nou, așa că pe viitor sper să colectez mai multe informații și poate să găsesc aplicații mai bune decât FreeOCR, dar până atunci, FreeOCR rămâne un program simplu, care se poate instala chiar și pe calculatoarele mai vechi și este gratuit.

2 comentarii

Tariff la 1 martie 2022, 06:25

Soacra mea aproape că m-a omorât, m-a dat afară din casă de multe ori, soțul meu a vrut mereu să semnez un ardei de divorț, totul pentru că nu am putut să rămân însărcinată, până l-am cunoscut pe Dr. DAWN ACUNA, Acest doctor Ea a promis că mă va ajuta după ce i-am explicat situația mea și chiar acum vreau să-i mulțumesc Dr. Dawn pentru că s-a ținut de cuvintele ei. În acest moment, soacra mea și soțul meu mă iubesc atât de mult. Sunt insarcinata, totul datorita Dr. Dawn acuna, contactati-o daca aveti dificultati sau situatii proaste chiar acum.
*Dacă vrei să-ți schimbi soacra.
*Daca vrei sa ramai insarcinata.
*Dacă vrei să-ți întorci iubitul.
*Dacă vrei ca vraja să fie activă.
Si etc.
Scrie-i pe Whatsapp: ,{ +2348032246310 }

Allison Howarts la 2 aprilie 2022, 01:57

Când l-am găsit pe Dr.Ogaga, aveam o nevoie disperată să-l aduc înapoi pe fostul meu iubit. M-a părăsit pentru o altă femeie. S-a întâmplat atât de repede și nu am avut niciun cuvânt de spus în această situație. M-a părăsit după 3 ani fără nicio explicație. Îl contactez pe Dr.Ogaga prin contactul său și El mi-a spus ce trebuie să fac înainte să mă poată ajuta și am făcut ce mi-a spus, după ce i-am oferit ceea ce și-a dorit, a făcut o vrajă de dragoste pentru a ne ajuta să ne întoarcem împreună. La scurt timp după ce și-a făcut vraja, iubitul meu a început să-mi trimită din nou mesaje și s-a simțit îngrozitor pentru ceea ce m-a supus. A spus că am fost cea mai importantă persoană din viața lui și știe asta acum. Ne-am mutat împreună și el a fost mai deschis față de mine decât înainte și a început să petreacă mai mult timp cu mine decât înainte. De când m-a ajutat dr. Ogaga, partenerul meu este foarte stabil, fidel și mai aproape de mine decât înainte. Recomand cu caldura Dr.Ogaga oricui are nevoie de ajutor. E-mail: ogagakunta@gmail.com
1) Vrăji de dragoste
2) Vrăji de dragoste pierdută
3) Vrăji de divorț
4) Vrăji de căsătorie
5) Vraja de legare.
6) Vrăji de despărțire
7) Alungați un Iubit trecut
8.) Vrei să fii promovat în biroul tău/ Vraja de loterie
9) vrei să-ți mulțumești iubitul
Contactați acest om grozav dacă aveți vreo problemă pentru o soluție de durată
ogagakunta@gmail.com

Pentru afișarea avatarului, utilizați un cont Google. Nu faceți reclamă: comentariile cu linkuri spre magazine online (inclusiv pe nick) vor fi marcate cu spam. Lucru pe care probabil nu-l doriți, dacă ne gândim că blogul de față e găzduit de Google.

Comentarii

ZeList

Arhivă