Unele produse au review-uri false

Zilele trecute am ajuns pe pagina asta de pe interlink.ro, unde era listat un HDD second hand, de 3 TB, cu 259 de lei. Știu că mulți dintre voi se pot întreba de ce mă uit după HDD-uri în anul de grație 2021, dar eu încă le mai folosesc - dacă nu într-o unitate, atunci pentru stocare de date, căci sunt mult mai ieftine decât SSD-urile de aceeași capacitate.

review

Pe pagina respectivă există mai multe review-uri (recenzii sau comentarii) de la clienți care, teoretic, au cumpărat hard disk-ul și apoi și-au spus părerea și au acordat note. Primul sau cel mai veci review este de la un tip pe nume Gheorghe Teodoru, care a scris:

Ca de obicei, impecabil !
HDD are mai puţin de 1 an de funcţionare...

Următorul review, publicat o zi mai târziu, este de la un tip pe nume Gigi Teodoru, care a scris:

Impecabil !
HDD are mai puțin de 1 an funcționare...

Acum, vouă nu vi se pare ciudat? Două comentarii aproape identice la interval de o zi, de la două persoane cu nume aproape identice, care amândouă au acordat 5 stele produsului și au spus că are mai puțin de un an de funcționare, impecabil!

Există pe net tot felul de platforme care te plătesc pentru a redacta astfel de review-uri, chiar dacă nu ai cumpărat produsul. Evident, sumele sunt foarte mici, dar sunt multe astfel de "joburi" sau locuri unde poți plasa review-uri și sunt unii care se ocupă cu așa ceva. În acest mod posibilul cumpărător este păcălit sau indus în eroare, făcut să creadă că produsul este foarte bun, deși în realitate acele comentarii erau plătite și nu aveau nicio legătură cu calitatea reală a produsului respectiv.

Acum, eu nu zic că este același lucru și aici. E posibil ca primul comentariu să nu-i fi fost aprobat pentru moment și atunci a doua zi tipul a mai lăsat un comentariu, după care adminul, peste câteva zile când a verificat pagina aceea, le-a aprobat pe amândouă. Dar practica de care scriam mai sus există și tocmai de aceea pe unele site-uri ca PC Garaje, eMAG, Amazon avem posibilitatea să afișăm review-uri doar de la cumpărători verificați.

Deși chiar și așa se pot face (și se fac la greu) diverse jonglerii cu review-urile, de exemplu pe Amazon, pentru a urca ratingul unui produs...

5 comentarii

Ioana la 20 decembrie 2021, 20:27

Foarte bine explicat, multumesc pentru informatie!

Tariff la 1 martie 2022, 06:26

Soacra mea aproape că m-a omorât, m-a dat afară din casă de multe ori, soțul meu a vrut mereu să semnez un ardei de divorț, totul pentru că nu am putut să rămân însărcinată, până l-am cunoscut pe Dr. DAWN ACUNA, Acest doctor Ea a promis că mă va ajuta după ce i-am explicat situația mea și chiar acum vreau să-i mulțumesc Dr. Dawn pentru că s-a ținut de cuvintele ei. În acest moment, soacra mea și soțul meu mă iubesc atât de mult. Sunt insarcinata, totul datorita Dr. Dawn acuna, contactati-o daca aveti dificultati sau situatii proaste chiar acum.
*Dacă vrei să-ți schimbi soacra.
*Daca vrei sa ramai insarcinata.
*Dacă vrei să-ți întorci iubitul.
*Dacă vrei ca vraja să fie activă.
Si etc.
Scrie-i pe Whatsapp: ,{ +2348032246310 }

Allison Howarts la 2 aprilie 2022, 01:58

Când l-am găsit pe Dr.Ogaga, aveam o nevoie disperată să-l aduc înapoi pe fostul meu iubit. M-a părăsit pentru o altă femeie. S-a întâmplat atât de repede și nu am avut niciun cuvânt de spus în această situație. M-a părăsit după 3 ani fără nicio explicație. Îl contactez pe Dr.Ogaga prin contactul său și El mi-a spus ce trebuie să fac înainte să mă poată ajuta și am făcut ce mi-a spus, după ce i-am oferit ceea ce și-a dorit, a făcut o vrajă de dragoste pentru a ne ajuta să ne întoarcem împreună. La scurt timp după ce și-a făcut vraja, iubitul meu a început să-mi trimită din nou mesaje și s-a simțit îngrozitor pentru ceea ce m-a supus. A spus că am fost cea mai importantă persoană din viața lui și știe asta acum. Ne-am mutat împreună și el a fost mai deschis față de mine decât înainte și a început să petreacă mai mult timp cu mine decât înainte. De când m-a ajutat dr. Ogaga, partenerul meu este foarte stabil, fidel și mai aproape de mine decât înainte. Recomand cu caldura Dr.Ogaga oricui are nevoie de ajutor. E-mail: ogagakunta@gmail.com
1) Vrăji de dragoste
2) Vrăji de dragoste pierdută
3) Vrăji de divorț
4) Vrăji de căsătorie
5) Vraja de legare.
6) Vrăji de despărțire
7) Alungați un Iubit trecut
8.) Vrei să fii promovat în biroul tău/ Vraja de loterie
9) vrei să-ți mulțumești iubitul
Contactați acest om grozav dacă aveți vreo problemă pentru o soluție de durată
ogagakunta@gmail.com

Sophia la 31 mai 2022, 08:30

MAGIA ALBA ESTE UN SALVATOR AL VIEII SI TE ASIGUR DE ASTA.
Mă numesc Maria Popescu și sunt aici să mă alătur multor oameni de aici pentru a-i mulțumi MAGIEI ALBE pentru ajutorul și gesturile amabile față de mine. Am avut o experiență îngrozitoare trecând prin dureri de inimă cu soțul meu. M-a părăsit și am fost devastată și nu am găsit niciun ajutor de care aveam nevoie pentru a-l recupera. La un moment dat am fost deprimat până am dat peste pagini în care oamenii au mărturisit despre cum i-a ajutat MAGIA ALBĂ. L-am contactat și nu a ezitat niciodată să mă ajute. Nu numai că mi-am recuperat soțul după 48 de ore, dar dragostea și fericirea mi-au fost restaurate mai bine ca niciodată. MAGIA ALBĂ este o personalitate uimitoare și nu-i pot mulțumi suficient pentru serviciul său altruist față de umanitate. contactați-l acum prin e-mail:
{ findritualforlife@gmail.com }
Whatsapp: +2349046229159
+3550685677099

Anonim la 12 iunie 2022, 21:30

Casa mea a fost plină de nesfârșite probleme și mizerie care au dus la divorțul pe care nu mi l-am dorit niciodată cu soțul meu. Totul s-a prăbușit și ne-am dus pe drumuri separate. Am încercat să merg mai departe, dar mi-a fost atât de greu pentru că încă îmi iubeam soțul și fiica mea a plâns mereu dorindu-și tatăl înapoi. Nu am avut de ales decât să caut ajutor, ceea ce m-a determinat să îl contactez pe DR DAWN după ce am văzut atât de multe remarci bune despre munca lui. M-a asigurat că mă împac pe mine și pe soțul meu cu vraja lui de reconciliere pe care a făcut-o. Sunt bucuros să vă spun tuturor că am obținut rezultatul dorit după 2 zile și dragostea și fericirea au fost restabilite și ne-am revenit împreună și cred că va fi pentru totdeauna pentru noi și toate mulțumim lui DR DAWN pentru că a făcut atât de mult pentru a-mi salva familia. . Nu este niciodată prea ocupat să ajute pe cineva. Așa că contactează-l acum dacă și tu ai nevoie de ajutor. e-mail-i acum prin: ( dawnacuna314@gmail.com ) Whatsapp: +3550685677099 / +2349046229159 Acest comentariu de apreciere vine de la Julia Lorenzo.

Pentru afișarea avatarului, utilizați un cont Google. Nu faceți reclamă: comentariile cu linkuri spre magazine online (inclusiv pe nick) vor fi marcate cu spam. Lucru pe care probabil nu-l doriți, dacă ne gândim că blogul de față e găzduit de Google.

Comentarii

ZeList

Arhivă