S-a aflat de ce Jupiter este atât de fierbinte

Aflată mai departe de Soare peste 5 ori decât Terra, Jupiter ar trebui să fie mult mai rece. Cam cât de rece? Cam -73 de grade Celsius, temperatură pe care nici cele mai crunte ierni de la noi nu o ating. Și totuși, în partea superioară a atmosferei jupiteriene s-au înregistrat temperaturi de circa 420 de grade Celsius. Din ce cauză?

Jupiter

Cercetătorii de la Agenția Spațială Japoneză (JAXA) au descoperit un positil motiv: sursa principală a „încălzirii globale” de pe Jupiter (sau a crizei termice jupiteriene, cum a fost ea numită în ultimii 50 de ani) pare să fie aurora acestei planete. Aurora este creată sau compusă de particule mici, care sunt prinse în câmpul magnetic al lui Jupiter și astfel încep să se rotească odată cu straturile exterioare ale atmosferei, la viteze foarte mari, ciocnindu-se între ele, iar asta produce foarte multă energie, sub formă de lumină și căldură.

Așadar, aurora planetei Jupiter este foarte fierbinte, iar căldura din acest strat atmosferic este purtată de vânturile foarte puternice la suprafața planetei, mai cu seamă în zona polilor, și aceasta ar fi cauza principală a căldurii neverosimile din atmosferă și de la suprafață. Suprafață care, bineînțeles, nu este nici ea una foarte bine definită sau solidă (ca în cazul Pământului), Jupiter fiind o planetă gazoasă.

3 comentarii

Monica la 8 august 2021, 12:34

Mi-a placut articolul, foarte interesant!

Bhmme la 23 august 2021, 19:46

Mulțumesc domnule pentru vrăjile tale reale. Numele meu este Zara Matteo. Acest lucru este cu adevărat incredibil și nu am experimentat niciodată așa ceva în viața mea. Înainte de a vă cunoaște, domnule, am încercat toate mijloacele probabile pe care le-am putut pentru a-mi aduce soțul înapoi, dar am ajuns să-mi dau seama că nimic nu funcționează pentru mine și că soțul meu a dezvoltat multă ură pentru mine. Am crezut că nu există nicio speranță de a mă reîntâlni cu fostul meu soț. Dar când am citit recenzii bune despre modul în care DR WHITE îi ajută pe ceilalți, am decis să-i trimit un mesaj prin WhatsApp: +17168691327. să încerc și am făcut tot ce mi-a instruit și am avut încredere în el și i-am urmat instrucțiunile, întrucât el m-a garantat în 48 de ore și tocmai atunci fostul meu m-a sunat. Domnule, acum suntem mai fericiți ca niciodată. Totul arată perfect și atât de natural! Vă mulțumesc foarte mult domnule pentru vrăjile dvs. autentice și incontestabile. aici din nou e-mailul său:

wightmagicmaster@gmail.com

.com Îl poți și Whatsapp:
+17168691327

Mihaela la 30 august 2021, 18:41

Multumesc pentru informatie!

Pentru afișarea avatarului, utilizați un cont Google. Nu faceți reclamă: comentariile cu linkuri spre magazine online (inclusiv pe nick) vor fi marcate cu spam. Lucru pe care probabil nu-l doriți, dacă ne gândim că blogul de față e găzduit de Google.

Comentarii

ZeList

Arhivă