Ciobanii și tehnologia modernă

Un articol mai vechi, de anul trecut, pe care l-am salvat la vremea respectivă și de care nu mi-am făcut timp să scriu atunci, de pe Agerpres, ne spune că un cioban hunedorean a reclamat de mai multe ori la 112 că a fost răpit și transportat spre frontiera de vest de către necunoscuți.

cioban

Cibanul în vârstă de 44 de ani a sunt într-o zi de 5 ori la numărul de urgență 112 și a reclamat că a fost răpit de persoane necunoscute, legat la ochi și transportat într-un autovehicol spre punctul de frontieră de la Nădlac. Aici se impune o primă întrebare: cum de a știut în ce direcție și spre ce localitate este transportat, dacă a fost legat la ochi? Și o a doua întrebare: dacă a fost imobilizat, cum de a reușit să sune de atâtea ori la 112?

Răspunsul este că bărbatul, care a fost localizat ulterior pe un deal unde se afla cu oile la păscut, consumase băuturi alcoolice și a sunat la 112 sub un nume fals, afirmând că a fost răpit împotriva voinței lui. Adică, omul luase ceva la bord și i s-a părut amuzant să facă o farsă de genul ăsta. Ce i-a dat posibilitatea să o facă? Evident, telefonul pe care-l avea la el și care acum are semnal chiar și în vârf de deal.

Chestia e că ciobanul respectiv a pus în mișcare un întreg aparat de resurse umane, de timp și de logistică. Acesta este un alt caz de abuz care se petrece atunci când o tehnologie prea avansată (în cazul de față telefonul mobil, inexistent la stână acum câțiva zeci de ani) ajunge prea ușor pe mâna unora, și este un caz fix ca cel de aici, unde un aparat foto cu zoom 125x îi dă posesorului lui posibilitatea să afirme cu ușurință că vede tot felul de activități dubioase pe suprafața Lunii.

Ce facem când tehnologia o să ajungă pe mâna copiilor?

1 comentarii

Mariana la 16 iulie 2020, 15:20

Ce vrei, se plictisesc oamenii, toata ziua doar cu oile :))

Pentru afișarea avatarului, utilizați un cont Google. Nu faceți reclamă: comentariile cu linkuri spre magazine online (inclusiv pe nick) vor fi marcate cu spam. Lucru pe care probabil nu-l doriți, dacă ne gândim că blogul de față e găzduit de Google.

Comentarii

ZeList

Arhivă