Biletul zilei fotbal și cote pariuri online

În rândurile următoare o să vorbesc puțin despre biletul zilei fotbal și despre cote la pariuri sportive online. Probabil că pentru unii subiectul este cunoscut. Dacă sunteți pariori experimentați, atunci puteți trece mai departe, deoarece informațiile de aici se adresează cu precădere începătorilor. Dacă în schimb vă întrebați cum ați putea face niște bănuți (sau chiar bani serioși, cu timpul) din activitatea dvs preferată (urmăritul meciurilor de fotbal) și sunteți suficient de responsabil cât să nu ajungeți să vă pierdeți și izmenele de pe voi, atunci vă invit să citiți mai departe.

bani online

Biletul zilei fotbal la casele de pariuri sportive online


Ca să pariezi pe diverse rezultate ale unor meciuri de fotbal, ai două opțiuni: să te duci la o agenție stradală (din orașul tău) sau să intri pe net. Pe net ai posibilitatea să îți faci cont la mai multe case de pariuri online. De reținut că există la ora actuală un număr de case de pariuri online cu licență, autorizate, care pot fi verificate la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, și un număr de țepari, de care-i bine să te ferești.

După ce ți-ai făcut cont, faci o primă depunere, primești niște bonusuri (diferă de la un site la altul) și poți paria. De pariat poți paria când vrei tu sau poți alege, printre altele, biletul zilei fotbal, un bilet care vizează competițiile și evenimentele principale din ziua respectivă, de pe tot globul. Nu numai din fotbal, chiar dacă majoritatea românilor pariază pe fotbal. În cadrul acestui bilet poți alege mai multe meciuri, la care poți opta pentru diverse rezultate: care echipă câștigă, dacă va fi remiză, câte goluri se vor da etc. De notat multitudinea de posibilități. Adică, nu-i obligatoriu să pariezi că X sau Y câștigă, poți paria pe numărul de goluri care vor fi date în acea partidă - lucru util în cazul în care ambele echipe sunt de același calibru și e dificil de prezis care dintre ele va câștiga.

Biletul zilei fotbal constă, așadar, dintr-o serie de pariuri sportive online alese de tine, pe care mizezi în ziua respectivă. Poți juca pe sume mici, cum ar fi 10 lei. Și are avantajul că pentru aceste partide există deseori ponturi pe care le poți consulta pe forumul sau pe site-ul acelei case de pariuri online la care ți-ai făcut cont (îți poți face cont pe mai multe case de pariuri online, lucru care le este util mai ales pariorilor cu experiență) și care îți pot fi de un real ajutor în "pipăirea" șanselor de câștig ale unei echipe sau ale alteia.

Ca o mică paranteză, deși multe site-uri de pe net oferă o pagină cu ponturi pariuri azi, aceste ponturi (care conțin analize de joc, statistici cu rezultatele echipelor de la turneele precedente și cu parcursul lor până în prezent, informații relevante despre forma jucătorilor, pronosticuri etc) ți se oferă de obicei contra-cost. Pe linkurile de mai sus vei găsi și case de pariuri online care oferă ponturi gratuit, lucru de un real folos mai ales începătorilor, cu atât mai mult cu cât unele ponturi pe bani pot fi, evident, chiar țepe.

Cote pentru biletul zilei fotbal


Atunci când alegi un pariu, indiferent că e la biletul zilei fotbal sau orice alt fel de pariu sportiv online, rezultatul pe care pariezi va avea o cotă. Cota este stabilită de către casa de pariuri în cauză și îți spune două informații importante: cât de probabil este ca acel rezultat să se îndeplinească și cât de mare va fi câștigul tău în acel caz. Cu cât cota e mai mare, cu atât câștigul tău crește, dar șansele de a câștiga scad. O cotă de 2 înseamnă că vei câștiga de două ori mai mulți bani decât ai pariat.

Ca să înțelegem, o să recurg la un exemplu concret. Să zicem că joacă echipa A cu echipa B. Echipa A este mai bună și are șanse mai mari de câștig. Casa de pariuri estimează că 75% din utilizatori vor paria pe echipa A și doar 25% vor paria pe echipa B (pentru simplificare, exclud pariurile pe remiză). În acest caz, dacă A câștigă, cei 25% care au pariat pe B își vor pierde banii, care vor fi împărțiți la cei 75% care au pariat pe A. În acest caz, teoretic cota lui A va fi de 1.3 în timp ce cota lui B va fi de 3. Dacă A câștigă, lucru foarte probabil, tu vei obține un plus de o treime din cât ai pariat (25% reprezintă de trei ori mai puțin decât 75%). Dacă pariezi pe B și B câștigă, vei obține de trei ori mai mult decât ai pariat, dar șansele ca B să câștige sunt mult mai mici. În practică, cotele vor fi sub cât am zis eu, deoarece casa de pariuri își va opri o marjă de profit - câștigul ei.

De notat că aceste cote se pot modifica din clipă în clipă, în funcție de "situația din teren", adică de pariurile efective ale utilizatorilor, care pot să nu corespundă cu estimarea inițială a casei de pariuri, și atunci casa se pariuri va ajusta corespunzător cota, sau chiar cu evenimentele din cadrul partidei în desfășurare, cel puțin până la un anumit punct în care ele vor deveni fixe și probabil că nu se va mai putea paria pe acea partidă deja începută.

Din paragraful anterior rezultă că cotele nu ne dau întotdeauna o imagine realistă asupra șanselor ca una dintre echipe să câștige, putând fi alterate de opțiunile utilizatorilor acelei case de pariuri. Pentru a estima mai bine sau mai fin șansele reale de câștig ale unei echipe, pariorii cu experiență își fac conturi pe cât mai multe case de pariuri online și consultă comparativ cotele aceleiași partide de la mai multe case, putând face astfel o medie și putând observa deviațiile majore de la această medie.

Cele de mai sus constituie doar o foarte scurtă incursiune în lumea complexă a pariurilor sportive online și a ce înseamnă biletul zilei fotbal. Ba chiar și a cotelor, unde nu am spus nimic despre situația în care cote diferite la anumite case de pariuri îți pot aduce câștiguri garantate, cu condiția să știi cum să pariezi (la ambele case). Dar nu am nici timpul și nici locul să mă extind. Concluzia e simplă: cine spunea că matematicienii nu pot face bani în ziua de azi, se înșela. Desigur, cu condiția să-i placă fotbalul.

4 comentarii

George la 6 martie 2020, 14:41

Multumesc pentru linkuri!

Sorina la 18 martie 2020, 03:46

Mi-a placut articolul, multumesc pentru sfaturi!

Ionut la 4 mai 2020, 18:59

Imi place blog-ul, sa postati mai des :D

Laura la 8 iulie 2020, 18:23

Aveti content de nota 10, sa mai postati!

Pentru afișarea avatarului, utilizați un cont Google. Nu faceți reclamă: comentariile cu linkuri spre magazine online (inclusiv pe nick) vor fi marcate cu spam. Lucru pe care probabil nu-l doriți, dacă ne gândim că blogul de față e găzduit de Google.

Comentarii

ZeList

Arhivă