Utilitatea unei copertine retractabile

Nu știu dacă vă uitați la tenis. Eu nu mă prea uitam, dar anul ăsta am început să mă uit și am văzut - cred că la meciul dintre Simona Halep și Lauren Davis - că băncile pe care se așezau jucătoarele să se odihnească aveau un fel de copertine retractabile, în sensul că acoperișul se retrăgea automat când jucătoarele se ridicau de pe bancă și se extindea automat în pauze, astfel încât să le apere pe jucătoare de razele Soarelui. Și cu asta ajung la subiectul articolului de față: copertinele retractabile.

De ce copertine retractabile


Utilitatea unei copertine retractabile este destul de ușor de intuit: te apără de razele directe ale Soarelui, te protejează de razele ultraviolete, îți asigură răcoarea necesară pe timp de vară dar te apără și de ploi sau chiar vânt când este vreme urâtă. Așadar, o mulțime de motive pentru a ne acoperi de exemplu balconul folosind niște copertine balcon sau chiar o marchiza retractabilă, ca cele din imaginea de mai jos. Dar de ce retractabile? Poate pentru că uneori vrem să ne bucurăm de aerul și priveliștea de deasupra noastră, atunci când Soarele nu dogorește puternic, vântul abia că adie și ploaia este prezentă doar în buletinele meteo de săptămâna viitoare. Alteori, poate că dorim să le luăm cu noi. Apoi, trebuie să recunoașteți, marchizele din imagine arată foarte bine.

marchize retractabile

Copertine retractabile mobile


Imaginați-vă că aveți un teren cu spațiu verde, situat la marginea orașului. Ei bine, unii dintre noi au. Altora le este mai ușor, deoarece locuiesc în provincie sau la țară. Dacă locuiți la țară, vă puteți gândi la grădina din spatele casei, sau la un teren pe care îl aveți undeva la înălțime, unde sunteți singuri și de unde puteți admira tot satul. Ei bine, am un prieten care și-a montat în curte un fel de ciupercuță, adică o masă cu niște bănci în jurul ei, în formă circulară, unde se poate mânca, se poate bea o bere, se poate juca cărți sau table. N-ar fi frumos ca o astfel de construcție improvizată să aibă un acoperiș? Și dacă tot are un acoperiș, n-ar fi frumos ca el să fie retractabil, astfel încât să-l puteți plia sau replica după preferințe și în funcție de vreme?

Copertinele retractabile ca soluție pentru baruri și terase


O altă situație în care copertinele retractabile se potrivesc de minune este cea a barurilor și teraselor. Evident, dacă aveți un bar și ceva spațiu lângă el, vă puteți face o terasă, unde lumea să poată consuma sucuri și băuturi alcoolice pe timpul verii. Există copertine terase care protejează mesenii de razele soarelui și de ploaie. Din nou, unele sunt retractabile, putând fi luate jos pe timpul nopții, al concediului sau în acele cazuri în care respectivii clienți doresc asta. Dar există și copertine terase fixe, care nu se pot demonta. Alegeți-le pe care doriți - v-am pus un link spre un site ce comercializează ambele tipuri de copertine terase.

Principalul avantaj al copertinelor retractabile


În opinia mea, principalul avantaj al copertinelor retractabile este prețul. Comparativ cu un acoperiș clasic de balcon sau de foișor, o copertină se montează ușor și nu te costă mult. Spre deosebire de acoperișul clasic, copertina este retractabilă, oferindu-ți practic un acoperiș flexibil, pe care îl poți "activa" sau "dezactiva" după dorință. Astfel beneficiezi, cu o investiție relativ mică, de avantajele ambelor situații: cea în care ai un acoperiș deasupra capului și cea în care poți privi liber și neîngrădit spre cer, și poți alege situația care îți convine, în fiecare zi și la fiecare oră. Și pentru că articolul este unul practic, în linkurile de mai sus aveți un furnizor de astfel de copertine, la care puteți apela.

0 comentarii

Pentru afișarea avatarului, utilizați un cont Google. Nu faceți reclamă: comentariile cu linkuri spre magazine online (inclusiv pe nick) vor fi marcate cu spam. Lucru pe care probabil nu-l doriți, dacă ne gândim că blogul de față e găzduit de Google.

Comentarii

ZeList

Arhivă