Să calculăm niște credite

Haideți să facem un mic joc matematic. Un calcul. Un calcul simplu. Aveți de luat o sumă de bani, un credit de la o bancă. Să zicem că v-a intrat băiatul la facultate și i-ați promis un laptop mai bun. Și promisiunea-i promisiune, nu vă puteți dezice de ea. :) Și dacă tot îi luați laptop, vă gândiți că n-ar strica să cumpărați și niște vopsea cu ocazia asta, că nu era zugrăvit de câțiva ani în casă. Și să schimbați, în sfârșit, colțarul ăla rupt din sufragerie. Așadar, trageți linie și ajungeți la concluzia că aveți nevoie de 4500 de lei.

calcul bani

Până acum, calculul a fost ușor. Acum se pune întrebarea: de unde luați împrumutul? Vă îmbrăcați și mergeți frumos la bancă. Acolo vi se cer o mulțime de acte, care să ateste că sunteți angajat, cât ați luat salariu (pensie, șomaj etc) în ultimele 3 luni și așa mai departe. Într-un final, după ce faceți rost de actele necesare, vi se aprobă cererea de împrumut. Poate au trecut deja câteva zile sau o săptămână, dar nu contează, sunteți bucuros că s-a aprobat. Cât trebuie să plătesc la rate? îl întrebați voi pe consilierul financiar cu care ați stat de vorbă. Și de aici începe distracția.

El se pornește să vă spună o mulțime de lucruri tehnice, despre cum dobânda e de X pe an, care-i mai avantajoasă decât la alte bănci, dar voi nu înțelegeți exact ce înseamnă asta pentru voi și în ce sumă de bani se traduce efectiv. Așa că îi cereți o simulare. El vă dă pe hârtie o simulare, dar s-ar putea să fie o simulare la rata actuală a dobânzii! Posibil ca această dobândă să fie variabilă, adică să se modifice. În funcție de ce, întrebați voi? De cursul dolarului, al economiei, nu se știe, vine răspunsul evaziv. În final, plecați acasă fără să fiți pe deplin lămurit. Și peste o lună, când mergeți să plătiți prima rată, aflați că este cu 10 lei mai mult decât în luna precedentă.

Întotdeauna mi-au displăcut situațiile în care trebuie să cer niște informații legate de banii mei iar funcționarul din spatele ghișeului este fie obosit, fie plictisit, fie stresat de mulțimea care așteaptă în spatele meu etc. Așa că iată o altă variantă de calcul: luați un împrumut de 4500 de lei pe doi ani. Aveți de plătit, lunar, o rată fixă de 425 de lei. Și atât. La această rată nu se mai aplică niciun alt comision. Și nu trebuie să faceți calcule complicate sau să priviți grafice ciudate. Cum am dedus această sumă? Am folosit un calculator credit nevoi personale de pe pagina din link.

Dacă iei un credit de la Credius, îți poți calcula exact dobânda pe care va trebui să o plătești, în mod precis și foarte simplu, fără să deranjezi pe nimeni. Direct de acasă, din fața calculatorului. Introduci suma dorită, respectiv 4500 de lei, și perioada de rambursare, adică 2 ani, și vezi cât e rata. Vrei să vezi cât te-ar costa rata pe trei ani? Schimbi perioada de plată de la 24 de luni la 36 de luni și rata devine 382 de lei. Ești dispus să plătești mai mult la început? Suma totală de plată scade. Și vezi exact cu cât. Cred că acest calculator simplu este unul din principalele avantaje ale celor de la Credius.

Și tot online, din fața calculatorului, obții și banii solicitați, nu într-o săptămână ci într-o oră. Nu-i așa că matematica a devenit mai simplă și mai frumoasă?

0 comentarii

Pentru afișarea avatarului, utilizați un cont Google. Nu faceți reclamă: comentariile cu linkuri spre magazine online (inclusiv pe nick) vor fi marcate cu spam. Lucru pe care probabil nu-l doriți, dacă ne gândim că blogul de față e găzduit de Google.

Comentarii

ZeList

Arhivă