Soluții anti-poluare: amenajări grădini în București

Dacă ești bucureștean(ă) și deții o casă cu un teren, unul dintre cele mai frumoase lucruri pe care le poți face este să-ți amenajezi o grădină. Punerea în practică a unei amenajari gradini bucuresti poate fi o activitate reconfortantă în sine, dar finalizarea ei îți va aduce beneficii majore și de lungă durată din multiple puncte de vedere.

gradina la oras

Amenajarea unei grădini este mai utilă în București decât în provincie


Te-ai putea întreba de ce spun asta. Motivul constă în faptul că Bucureștiul, fiind un oraș mare, este mai poluat. Lucrul acesta se poate simți dacă mergi într-o altă localitate din țară. În orice localitate ai merge, vei constata că temperatura, mai ales iarna, este cu câteva grade mai scăzută decât în capitală. Motivul este că Bucureștiul e acoperit de un strat de aer poluat, ce acționează ca o pătură izolantă. Așadar, în realitate, temperatura e mai ridicată cu câteva grade în București, față de restul țării. Și odată cu ea, din păcate și nivelul poluării, care se resimte asupra sănătății noastre.

Gazonul verde și amenajări grădini București: arme naturale împotriva aerului poluat


Problema aerului poluat este că nu-l poți filtra în mod artificial, cu instalații create de om. Dar îl poți filtra în mod natural. Cum? Evident, cumpărând niște pamant pentru gazon și amenajându-ți o grădină. Sau plantând niște copaci. Sau amenajându-ți un teren cu iarbă verde. Dar cel puțin poți ajuta și grăbi acest proces în mod artificial sau tehnologic - de exemplu "plantând" niște rulouri gazon cu iarbă deja crescută pe ele. O poți face în orice perioadă a anului (mai puțin când solul e înghețat) și pe un teren cu aproape orice înclinație. Și obții niște uzine naturale de oxigen.

Grădina, copacii și gazonul cu iarbă: adevărate minuni ale naturii


Natura a tocmit lucrurile de așa manieră, încât oamenii și plantele se completează reciproc. Oamenii (ca și animalele de altfel) inspiră oxigen și elimină, ca produs rezidual, dioxid de carbon. Plantele au nevoie de dioxidul de carbon și elimină, ca produs rezidual al lor, oxigenul atât de necesar nouă. Acest echilibru delicat a făcut ca viața pe Terra să prospere, dar, în ultimii ani, balanța a fost grav afectată de industrializare și tehnologizare. Nu doar că am început să folosim fabrici și mașini care cresc foarte mult nivelul de CO2 din atmosferă, dar am defrișat solul, tăiat pădurile, distrus grădinile și spațiile verzi. Și dacă în privința pădurilor nu poți face nimic, în cazul în care ai un teren pe lângă casă, cel puțin îți poți amenaja o grădină sau un gazon sau un spațiu verde, creându-ți astfel propria ta oază de liniște, răcoare, sănătate și aer curat.

Cât îți ia amenajarea unei grădini ]n București?


Nu există victorie fără o așteptare îndelungată, spune un dicton. Și are dreptate, dacă ne gândim la mersul natural al lucrurilor. Un gazon verde are nevoie de 6-12 luni pentru a ajunge la maturitate. La fel este cazul cu amenajări grădini, unde ai nevoie de și mai mult timp. Deoarece pământul trebuie pregătit, semănat, udat, îngrijit, buruienile smulse șamd. Iar la sfârșit, s-ar putea să-ți iasă sau nu. Dar astăzi, poți obține niște gradini in bucuresti și împrejurimi într-un timp record, apelând la specialiștii din linkul anterior. Au peste 10 ani experiență, de unde rezultă că își cunosc meseria. Și te pot ajuta nu doar cu sfaturi de amenajare a grădinii, ci și cu pământ sau sol fertil, straturi de gazon verde sau modele de plantare a florilor și plantelor. Pentru că plantele pot fi sădite în tipare diferite, obținându-se astfel o grădină japoneză, una occidentală etc.

Dar despre tipuri și stiluri de grădini, într-un alt articol.

0 comentarii

Pentru afișarea avatarului, utilizați un cont Google. Nu faceți reclamă: comentariile cu linkuri spre magazine online (inclusiv pe nick) vor fi marcate cu spam. Lucru pe care probabil nu-l doriți, dacă ne gândim că blogul de față e găzduit de Google.

Comentarii

ZeList

Arhivă