Unde ne mai mutăm? Provincia sau capitala?

Pentru că am unii dintre cei mai inteligenți cititori, știu sigur un lucru - că v-ați dat seama că titlul a fost gândit să fie ironic. Că până la urmă, dacă stăm bine să ne gândim, orașul în care locuim nu ne definește în totalitate ca oameni, ci poate doar să ne aducă locuri de muncă și modalități de distracție mai diversificate.

compari-imobiliare

De aceea, stau să vă întreb, ce v-ar plăcea vouă mai mult? Să vă mutați definitiv în București sau să faceți cunoștință cu capitala tineretului din România, Clujul? Celelalte opțiuni nu se iau în calcul de această dată, pentru că postarea a fost gândită să ilustreze tocmai conflictul dulce românesc dintre aceste două mari orașe emblematice.

Așa că, pe ce opțiune ați merge - apartamente de vanzare Cluj sau poate apartamente de vanzare Bucuresti? Eu unul nu o să îmi spun părerea în acest caz, ci poate doar o să mai bag puțină zâzanie în toată această poveste. Doar mă știți, cât timp există mediul online și încă există dreptul la liberă exprimare, hop și eu, o să am grijă să spun tot ce îmi trece prin cap, într-un mod aproape necenzurat.

Povestea acestui articol este următoarea: de-a lungul timpului am tot observat cum spiritele dintre bucureșteni și clujeni tot au început să se aprindă. Dar nu cum se întâmplă de obicei, când bucureșteanul râde de oltean sau clujeanul de moldovean. Nu, între aceste două mari orașe lucrurile stau altfel.

E ca o competiție între doi cocoși de luptă, unul mai colorat și cu pinteni mai frumoși decât altul. Totul e la un alt nivel. Fie e vorba de facultăți, locuri de petrecere a timpului liber, sectorul imobiliar, îmbunătățiri ale infrastructurii, fie de cât de frumos este fiecare oraș în parte.

Nu se știe exact cine câștigă în acest joc al orgoliilor, pentru că fiecare mai plusează cu câte ceva. Fiecare nou scandal, ilegalitate din orașul respectiv reprezintă o bulină roșie pentru acesta, care pare să nu mai ofere atât de multă siguranță și onestitate ca la început.

Bucureștiul are metrou, Clujul unii dintre cei mai politicoși oameni. Clujenii au un accent ciudat, bucureștenii rup în bucăți limba română. Unul e mai molcom, altul nu mai are răbdare să mai coboare din autobuz. Oricum ar fi abordată situația, din orice perspectivă, totul pare incredibil de comic pentru spectatori.

E ca o luptă cu morile de vânt, pentru a demonstra ceva ce nu ar trebui să existe, în primul rând. Adică, hai să vorbim sincer, de ce să ne comparăm între noi, ca orașe din aceeași țară, când am putea la fel de bine să încercăm să evoluăm în ochii europenilor? Hai să luăm puțin din standardelor lor înalte și să lăsăm copilăriile astea la o parte. Ce încercăm noi, de fapt, să ne demonstrăm? Că suntem cumva mai speciali? Nu, pur și simplu nu ne-am făcut lecțiile, le-am copiat de la alții și nu știm cu ce se mănâncă programa în alte părți.

Așa că, hai să facem bine să ne mutăm în ce oraș dorim și să nu ținem că e capitală sau că e un oraș mai cu moț. Pe Compari Imobiliare veți descoperi multe oferte speciale, ce cuprind apartamente de vânzare Cluj sau apartamente de vânzare București.

Faceți alegerea cu cap și cu simț crescut de răspundere.

0 comentarii

Pentru afișarea avatarului, utilizați un cont Google. Nu faceți reclamă: comentariile cu linkuri spre magazine online (inclusiv pe nick) vor fi marcate cu spam. Lucru pe care probabil nu-l doriți, dacă ne gândim că blogul de față e găzduit de Google.

Comentarii

ZeList

Arhivă