Cum să faci bani stând acasă

O mulțime de oameni sunt interesați de ideea de a face bani stând acasă. Pentru că, pe bună dreptate, de ce să lucrezi 8-10 ore pe zi pentru patron, când ai putea obține banii necesari traiului de zi cu zi fără să fie nevoie să ieși din incinta locuinței în care habitezi? Sau, și mai bine, fără să fie nevoie să muncești? Într-o vreme circula ideea cu veniturile pasive din addsense. Dar n-o să vă plictisesc cu metoda asta, pentru că tot ce este vechi și bătătorit este simultan foarte puțin eficient. Mai ales în România, unde Google plătește foarte puțin pentru un click, iar ca să îl obții, ai nevoie și de ceva trafic. În schimb, în rândurile următoare o să vă "plictisesc" cu o altă idee, legată de criptomonede.

bani de acasa

Dacă nu ați auzit de criptomonede, este pentru că încă sunt o noutate. Și o să fie încă multă vreme de acum înainte, datorită nivelului ridicat de complexitate, care le face puțin accesibile maselor de oameni sau publicului obișnuit. Dar cu siguranță ați auzit de bitcoini. Bitcoinul este o criptomonedă. Numele de criptomonede vine de la monede, evident, și cripto, care este prefixul criptografiei. Criptografia însumează metodologiile și știința criptării, adică a codificării. Ce au de-a face banii cu codificarea, vă puteți întreba? Ei bine, până și cardul pe care îl aveți în buzunar conține un cod pin, fără de care nu bancomatul nu îl poate citi. În 2009, cineva a dus ideea asta la extrem, inventând o monedă care este alcătuită în totalitate din coduri și biți. Adică o monedă pur digitală, criptografică, fără acoperire în vreo bancă (de altfel, criptomonedele nici nu sunt recunoscute de către guvernele sau băncile diferitelor țări de pe glob, deci sunt bani neoficiali). Și de atunci nebunia banilor digitali a tot crescut.

La început, un bitcoin valora sub un dolar, dar faptul că lumea a investit în el și că algoritmul de la baza lui a fost extrem de inteligent a făcut ca astăzi un bitcoin să coste în jur de zece mii de dolari, fiind, prin asta, practic cea mai valoroasă monedă, chiar dacă neoficială, de pe glob. Și asta îl face foarte atractiv. Cum poți face rost de bitcoini? Există trei metode principale. Prima, prestezi niște activități pentru care ești plătit în bitcoini. A doua, schimbi niște bani (lei, euro, dolari etc) pe bitcoini, fie direct cu cineva, fie prin intermediul unei platforme, burse, site etc care acceptă bitcoini. A treia, minezi. A mina înseamnă a instala un program pe calculatorul tău, care va deveni astfel un nod de susținere în gigantica rețea bitcoin. Programul va pune la dispoziția rețelei resurse (putere de calcul) ale PC-ului tău pentru a verifica diverse tranzacții. În schimb, vei fi recompensat cu bitcoini (subunități ale lui).

Avantajul minării de bitcoini este că poți obține bani fără să faci nimic, adică în mod pasiv, exact cum vă spuneam în titlu. Dezavantajul este că la ora actuală cei care fac asta folosesc calculatoare atât de rapide, special construite și adaptate pentru minat, încât calculatorul tău va fi prin comparație cu ele ca un țânțar și în consecință probabil nu vei câștiga niciun ban (dar vei consuma foarte mult curent). Așadar, minarea de bitcoini nu mai este profitabilă, cum a fost odată. De cealaltă parte, succesul fulminant al bitcoinilor a dus la apariția a numeroase criptomonede noi, cum ar fi litecoinul sau etherum, multe din ele fiind încă la început și deci pretându-se la a fi minate cu succes. Evident, pentru asta trebuie să intri pe site-urile lor oficiale, să studiezi puțin care e faza cu ele și să-ți instalezi un program de minat sau să te asociezi cu alții care fac deja lucrul ăsta într-un mod mai eficient, într-un grup sau într-o rețea.

Și iată că mi-am ținut promisiunea: v-am oferit o idee încă nouă și interesantă de a face bani în mod pasiv, stând acasă. O mulțime de bani. Singura problemă e că nu sunt bani oficiali, ci criptomonede, și nu știi în ce moment pot să cadă sau să își piardă complet valoarea. Deși, probabil că același lucru s-a spus și despre bitcoin la începuturile lui...

0 comentarii

Pentru afișarea avatarului, utilizați un cont Google. Nu faceți reclamă: comentariile cu linkuri spre magazine online (inclusiv pe nick) vor fi marcate cu spam. Lucru pe care probabil nu-l doriți, dacă ne gândim că blogul de față e găzduit de Google.

Comentarii

ZeList

Arhivă