Cinci sfaturi de a te împrumuta inteligent

Deși băncile constituie alternativa clasică când vine vorba de împrumuturi, conform unor studii recente, 86% dintre români au împrumutat sau consideră mai avantajoase împrumuturile de la IFN-uri (Instituții Financiare Nebancare), datorită modului foarte rapid și simplu de acordare a lor. Totuși, să nu uităm că aceste IFN-uri au, de regulă, dobânzi mai mari decât băncile! La noi în țară BNR reglementează în mod activ piața nebancară, asta mai ales în ultimii ani, ca urmare a unor oferte de creditare destul de împovărătoare pentru debitori. Dar când vine vorba de bani, e întotdeauna mai bine să ne bazăm pe noi decât pe cineva din afară care să ne apere. Așadar, în rândurile ce urmează vă prezint câteva idei sau sfaturi ce v-ar putea fi de folos atunci când recurgeți la un împrumut. Cu mențiunea că eu nu sunt economist sau consilier financiar, așa că aceste sfaturi trebuie luate cu un grăunte de sare și trecute prin propriul filtru rațional.

imprumut

1. Nu te împrumuta mai mult decât ai nevoie

Băncile, o știe toată lumea, pot oferi împrumuturi mari, pe perioade lungi de timp. Mai nou și unele IFN-uri oferă imprumut rapid online în valoare de zeci de mii de lei. Mai ales în cazul din urmă, unde sumele pot fi primite în termen de câteva ore sau o zi, doar cu buletinul, tentația de a lua un împrumut urgent consistent este foarte mare. Dar acești bani vor trebui la un moment dat returnați, iar un împrumut mare înseamnă o rată a dobânzii mai mare și o valoare DAE (dobândă anuală efectivă) mai ridicată. Așadar, fă-ți calculele cât mai bine și nu împrumuta mai mult decât ai nevoie doar pentru că se poate și este ușor!

2. Citește cu atenție contractul de împrumut

Se spune că diavolul stă ascuns în detalii. Câți dintre voi nu semnați un contract fără să citiți cu atenție ce scrie pe el? De multe ori, băncile au fost acuzate că ascund clauze abuzive sau elemente importante legate de dobânzi și penalități undeva la subsolul, pe paginile 5 sau 10, cu litere mici, unde nu le citește nimeni, și că nu-și informează clienții despre toate aceste subtilități. Așadar, oricât de arid ar fi domeniul financiar pentru tine, merită să-i acorzi o jumătate de oră pentru a citit complet hârtiile pe care le semnezi, ca să nu ai surprize neplăcute mai târziu.

3. Nu face două împrumuturi simultan

Deși este tentant să iei un împrumut în timp ce deja mai ai un credit în altă parte (IFN-urile îți vor acorda bani chiar și în astfel de situații), rareori este o idee bună. La fel cum nici împrumutul la instituția X pentru a-ți plăti ratele de la instituția Y nu-i o idee strălucită. Gândește-te așa: dacă ai probleme cu achitarea primei rate (astfel încât îți mai trebuie una), cum crezi că o să te descurci cu amândouă? Mai bine fă ce știi și plătește-ți integral primul credit, înainte de a-l contracta pe al doilea, chiar dacă e la o altă bancă sau firmă.

4. În caz de neplată, cere sfatul unui avocat competent

Unele bănci strecoară clauze abuzive în contract. Uneori ele îți folosesc primele rate pentru compensarea cheltuielilor de administrare și taxelor suplimentare, în timp ce suma împrumutată rămâne neatinsă, astfel încât ratele să poată fi extinse pe o perioadă cât mai mare. Alteori, dacă ai ajuns în imposibilitate de plată, ele te acționează în judecată și obțin executare silită la mai mult de 3 ani de la ultima plată voluntară realizată de tine, fapt care îți permite să invoci prescripția datoriei, pe baza pasivității creditorului. Dar toate aceste lucruri sunt egale cu zero dacă nu le cunoști și nu le aplici în timp util. Prin urmare, când ai probleme, cere sfatul unui avocat specialist în drept civil. Pentru că chiar și în acest cazuri de neplată (unele justificate de pierderea jobului etc) există posibilitatea să poți scăpa cu basma curată.

5. Nu te împrumuta (iresponsabil)

Probabil cel mai bun sfat în domeniu este să nu iei niciodată bani împrumut. În acest fel, evident, nu vei avea de rambursat suma împrumutată plus dobânda aferentă ei. Cel mai bine pentru asta e să îți faci un plan de economie și să pui deoparte o anumită sumă, chiar mică, lunar. În acest fel vei avea bani albi pentru zile negre. Dar cu toții știm că, deseori, socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg și viața ne scoate în cale tot felul de probleme. Dar atunci, dacă nu ai cum face rost de bani în alt mod, cel puțin fă o verificare prealabilă a creditorului la care vrei să apelezi și alege o firmă cât mai serioasă. De exemplu, deși eu personal nu am luat niciodată bani împrumut ca să pot relata o experiență practică, firma din linkul de mai sus are peste 50 de sedii în țară, iar acesta este deja un semnal pozitiv, așa încât, dacă tot ai nevoie de bani, poate va fi mai bine să alegi un astfel de IFN în locul unui nume obscur, de care nu a auzit nimeni.

Indiferent care ar fi situația voastră, eu vă doresc să aveți tot timpul siguranța și stabilitatea financiară care să vă permită un trai decent!

2 comentarii

Jorge la 29 noiembrie 2017 la 20:39

Ia-ți împrumutul la o rată a dobânzii aflată într-o agenție de împrumut fiabilă
Solicitați un împrumut de afaceri / credite personale cu dobândă redusă pentru a vă plăti facturile sau pentru a vă începe propria afacere. Dacă sunteți interesat, contactați-ne prin e-mail: jdfinancier.agencia@yandex.com cu suma necesară, durata de plată a împrumutului, adresa de email și locația dvs. și veți fi contactat de firma de împrumut.

Serviciile companiei includ următoarele:

* Împrumuturi personale (securizate și negarantate):
* Credite pentru afaceri (sigure și nesecurizate):
* Împrumut de student:
* Împrumut de consolidare a datoriei:
* Împrumut combinat:
* Credite pentru construcții:
* Imprumut Acasa:
* Imprumut auto :
* Credit ipotecar :
* Împrumut de afaceri:

Oferim împrumuturi personale de la 1000 la 500 000 euros, în timp ce împrumuturile de afaceri sunt scoase din gama de 10000 euros la 50000000 euros, iar acest împrumut este acordat persoanelor fizice de la 1 an la 30 de ani la o rată a dobânzii de 2% care este foarte accesibil.

NOTĂ: Trebuie să răspundeți direct la adresa de e-mail a biroului nostru: jdfinancier.agencia@yandex.com

Anonim la 12 iunie 2022 la 21:59

Casa mea a fost plină de nesfârșite probleme și mizerie care au dus la divorțul pe care nu mi l-am dorit niciodată cu soțul meu. Totul s-a prăbușit și ne-am dus pe drumuri separate. Am încercat să merg mai departe, dar mi-a fost atât de greu pentru că încă îmi iubeam soțul și fiica mea a plâns mereu dorindu-și tatăl înapoi. Nu am avut de ales decât să caut ajutor, ceea ce m-a determinat să îl contactez pe DR DAWN după ce am văzut atât de multe remarci bune despre munca lui. M-a asigurat că mă împac pe mine și pe soțul meu cu vraja lui de reconciliere pe care a făcut-o. Sunt bucuros să vă spun tuturor că am obținut rezultatul dorit după 2 zile și dragostea și fericirea au fost restabilite și ne-am revenit împreună și cred că va fi pentru totdeauna pentru noi și toate mulțumim lui DR DAWN pentru că a făcut atât de mult pentru a-mi salva familia. . Nu este niciodată prea ocupat să ajute pe cineva. Așa că contactează-l acum dacă și tu ai nevoie de ajutor. e-mail-i acum prin: ( dawnacuna314@gmail.com ) Whatsapp: +3550685677099 / +2349046229159 Acest comentariu de apreciere vine de la Julia Lorenzo.

Pentru afișarea avatarului, utilizați un cont Google. Nu faceți reclamă: comentariile cu linkuri spre magazine online (inclusiv pe nick) vor fi marcate cu spam. Lucru pe care probabil nu-l doriți, dacă ne gândim că blogul de față e găzduit de Google.

Comentarii

ZeList

Arhivă