Cum îți poți măsura tensiunea singur

Drumul către cel mai bun tensiometru de calitate ne duce azi la poarta site-ului sendo.info. Magazinul online de la această adresă nu vinde decât un singur tip de produse, tensiometre digitale, și mesajul lui este următorul: masoara tensiunea cu sendo.info pentru o viață mai lungă și mai sănătoasă! Poate într-adevăr cumpărarea unui aparat de măsurat tensiunea să-ți îmbunătățească calitatea vieții? Haideți să aflăm împreună.

tensiometru Sendo

Când vorbim de tulburări ale tensiunii arteriale, ne referim cel mai adesea la hipertensiune, adică tensiunea crescută. Aceasta poate să apară din mai multe cauze. Factorii care contribuie la dezvoltarea ei sunt pe cât de diverși, pe atât de greu de evitat: globalizarea, urbanizarea, stilul de alimentație, stresul etc. Totodată, hipertensiunea este foarte parșivă, deoarece, conform articolului din link, poate fi asimptomatică (adică să nu prezinte semne sau simptome clare de boală) dar este un risc major pentru infarct, aflându-se la baza a cel puțin 41% din decesele datorate bolilor de inimă. Adică aproape jumătate din bolnavii care mor de inimă, o fac pentru că sunt hipertensivi. Ok, să nu ne inpacientăm, dar reținem că este o condiție problematică a ființei, pe care trebuie să o avem sub control.

Acum, imaginați-vă că mergeți la un control medical și vi se spune că lucrurile sunt relativ bune, aveți tensiune dar nu e prea mare, vi se dă un tratament și sunteți rugați să vă prezentați don nou la control dacă situația se înrăutățește. Departe de mine gândul să vă recomand să deveniți autodidacți într-ale medicinei, întotdeauna cel mai bine e să apelezi la un consult specializat, dar în cazul descris de mine și dacă forma de hipertensiune de care suferiți nu prezintă simptome, de unde știți când se înrăutățește sau ameliorează boala? Și aici intră în scenă miracolul tehnologiei, care ne permite tuturor să ne cumpărăm, la nevoie, un aparat de măsurat tensiunea, cu care putem să ne urmărim evoluția (sau involuția) stării de sănătate. Beneficiile sunt simple și evidente: putem să observăm ce alimente ne favorizează creșterea tensiunii, ce program sau stil de viață ne ajută să o ținem în limite normale sau acceptabile etc. Și, în fond, economisim niște drumuri și timpul pierdut la laborator, dacă doar pentru asta voiam să mergem.

După cum spuneam, pe site-ul sendo.info sunt afișate câteva tensiometre digitale. Aparatele sunt prezentate ca având o înaltă precizie și fiind fabricate în Japonia. Acesta este un prim bonus, deoarece toată lumea cu o cultură generală cel puțin medie cunoaște gradul mare de precizie al aparatelor și instrumentelor produse în Țara Soarelui Răsare. Ca o confirmare a acestui fapt, tensiometrele digitale Sendo beneficiază de 5 ani garanție. Și sunt extrem de simplu de utilizat: nu au decât un singur buton! Și afișează, din ce văd în imagini, ritmul sistolei, diastolei și pulsul. Aparatul Sendo Advance 3, de exemplu, funcționează pe bază de 4 baterii simple AA (dar are și un adaptor de priză), are o manșetă din materiale non-alergenice și este destul de inteligent. Adică este capabil să îți măsoare tensiunea arterială cu precizie chiar și în cazul unor bătăi neregulate ale inimii și te avertizează dacă ți-ai pus manșeta în mod greșit.

Unul dintre elementele care mă descurajează când intru pe un magazin online este lipsa prețului. Întotdeauna când văd că rubrica de prețuri lipsește, pun răul înainte și mă gândesc că magazinul respectiv este țepar și practică prețuri exagerate sau ascunse. Dar nu e cazul aici, deoarece lipsa prețurilor se explică prin faptul că tensiometrele digitale nu sunt comercializate direct pe site, ci prin intermediul unor parteneri. Care parteneri sunt toate farmacii din țară. Așadar, dând click pe pagina de comandă, ți se oferă o listă cu 9 lanțuri de farmacii, inclusiv Catena, de unde poți cumpăra produsul dorit.

Dacă ar fi să trag o concluzie, aș zice că da, site-ul din acest articol a trecut cu brio scurta noastră "inspecție" și poate fi luat în considerare când se pune problema achiziției unui tensiometru digital, care să ne reducă vizitele la medic. Dar nu uitați că întotdeauna este bine să vă prezentați la medic atunci când simțiți anumite semne de boală și să nu folosiți aceste aparate decât în limitele trasate de specialist.

0 comentarii

Pentru afișarea avatarului, utilizați un cont Google. Nu faceți reclamă: comentariile cu linkuri spre magazine online (inclusiv pe nick) vor fi marcate cu spam. Lucru pe care probabil nu-l doriți, dacă ne gândim că blogul de față e găzduit de Google.

Comentarii

ZeList

Arhivă