Trei sfaturi pentru alegerea scaunului de bucătărie perfect

O să încep cu două mici disclaimere: primul este că imaginile din acest articol sunt preluate de pe scauneonline.ro, un magazin cu scaune bucatarie ieftine, începând de la 128 de lei, și al doilea că lista de mai jos este pur subiectivă, așa cum a fost gândită de mine, așa că nu lua îndemnurile de mai jos drept ale unui expert. Lista nu e nici exhaustivă, poți aduce și tu completări. Acestea fiind zise, să trecem la subiectul de azi.

scaun de bucatarie

1. Cumpără un scaun bucătărie drept

Acest sfat ar putea părea ciudat la prima vedere, așa că o să-l explic. Cu câțiva ani în urmă, am cazat în locuința mea un tâmplar dintr-o localitate învecinată, prieten cu un verișor de-al meu, care avea ceva treabă în oraș câteva zile și nu avea unde să doarmă. Drept mulțumire, tipul respectiv a făcut niște scaune lemn bucătărie, cu mâna lui, pe care le-a trimis apoi cadou familiei mele. Toate bune și frumoase, cui nu i-ar plăcea un scaun bucătărie din lemn, de calitate, lucrat manual, dar când mă uit la șezutul acelor scaune, el nu este perfect orizontal! Niciun scaun bucătărie făcut de acea persoană nu este perfect drept. O să spui - și ce-i cu asta? Păi este, pentru că dacă scaunul din bucătărie nu este perfect drept, și nici cel de la birou, și stai N ore pe zi pe ele, până la urmă o să acumulezi anumite tensiuni la nivelul coloanei vertebrale, care o să se manifeste prin diverse boli de spate și coloană, datorită poziției incorecte de stat pe scaun. Așadar, asigură-te că scaunul de bucătărie pe care-l cumperi este fabricat în conformitate cu cele mai bune norme din domeniu și este, lucru banal dar important, perfect drept și echilibrat!

scaun de bucatarie

1. Scaunul de bucătărie trebuie să aibă o culoare deschisă

Unii ar spune aici că trebuie să fie în ton cu mobila din bucătărie, dar dacă mobila de bucătărie este în culori sumbre, închise, mohorâte, atunci paote că ceva ai făcut greșit când ai cumpărat-o. Bucătăria este locul unde mergi în fiecare dimineață pentru a-ți bea cafeaua sau a-ți lua micul dejun, așa că ar fi recomandat să o mobilezi în tonuri vesele, luminoase, care să îți aducă bună dispoziție și chef de muncă/viață, iar acest lucru se răsfrânge evident și asupra scaunelor. Degeaba ai un scaun bucătărie de bună calitate, dacă este vopsit în culori de doliu, nu-i așa?

Pe firme365.ro poți citit alte câteva sfaturi pentru amenajarea bucatariei, unele foarte interesante. Eu însă o să revin la subiectul din acest articol, respectiv al scaunelor.

scaun de bucatarie

3. Fii cât mai creativ în alegerea scaunului de bucătărie!

Al treilea și ultimul sfat în alegerea scaunelor de bucătărie perfecte este legat de creativitate. Am fost inspirat că l-am pus la final, pentru că în general regulile au scopul de a te constrânge, de a te limita, pe când acest sfat este exact opus, urmărind să-ți extindă cât mai mult orizontul. De ce să te conformezi unor obiceiuri învechite, când ești tânăr și ai o imaginație debordantă? De ce să nu-ți transformi bucătăria într-o încăpere care să te scoată din rutină și din cotidian? Iată o idee simplă aici: poți așeza în jurul mesei scaune de diferite tipuri, forme, modele și culori. Iar când vine vorba de a alege modelul ideal, cel mai mare pericol este să dai peste un magazin cu puține variante. Pe scauneonline.ro găsești zeci de variante de scaune de bucătărie, în 15 culori, din 5 materiale, cu bază metalică sau din lemn, cu cadru cromat sau vopsit, de modele și tipuri diferite, și poți alege inclusiv lungimea picioarelor sau lățimea șezutului, la prețuri începând de la 128 de lei.

scaun de bucatarie

Acestea au fost numai 3 sfaturi - zic eu de bun simț - în alegerea unui scaun bucătărie care să te încânte atât pe tine cât și pe vizitatorii care-ți calcă pragul casei. Dacă ai și tu idei în această direcție, poți să le lași mai jos, în comentarii.

0 comentarii

Pentru afișarea avatarului, utilizați un cont Google. Nu faceți reclamă: comentariile cu linkuri spre magazine online (inclusiv pe nick) vor fi marcate cu spam. Lucru pe care probabil nu-l doriți, dacă ne gândim că blogul de față e găzduit de Google.

Comentarii

ZeList

Arhivă