Cât se câștigă din videochat?

Există atât de multe mituri în jurul videochatului și s-a scris atât de mult pe acest subiect, încât aproape că nu mai interesează pe nimeni, trecem pe lângă el ca pe lângă un subiect banal, pe care deja îl cunoaștem. Și totuși, cât de multe știm despre acest domeniu atât de apropiat dar totodată misterios și aparent inaccesibil? Cât la sută e mit și cât la sută realitate în privința lui? În articolul de față o să mă opresc asupra unei întrebări de bază: cum să faci bani din videochat și mai ales câți bani faci din videochat.

videochat

Dacă ar fi să credem mărturiile fetelor care lucrează în domeniu, câștigurile sunt exorbitante. De exemplu, pe pagina cu castig videochat de la studioul Glamour din capitală, ni se spune negru pe alb de sume cuprinse între 1000 și 3000 de dolari chiar din prima lună de muncă. Vă vine să credeți? Ei bine, eu o să-mi pun o mască reticentă și o să încerc să filtrez mesajul lor prin prisma realismului, să vedem dacă trece proba.

Subiectul bani din videochat a aprins de-a lungul timpului imaginația foarte multor fete. Una dintre ele pare să fie și cea care a scris acel articol, o studentă ce lucra inițial într-un pub. Trecând la meseria de videochateriță, a câștigat în prima lună 1750 de dolari, ne spune ea. Bani pe care i-a primit integral în mână, deși aproape că nu-i venea să creadă. Ne spune mai departe tot ea că și-a cumpărat o poșetă scumpă și și-a făcut diverse planuri de viitor, cum ar fi să se mute într-o chirie nouă. Dar cum să faci acestși bani din videochat?

Pentru a câștiga cei 1000-3000 de dolari "chiar din prima lună", nu vei lucra mai mult de 8 ore pe zi și vei fi permanent cu zâmbetul pe buze. Obiecțiile mele: ce înseamnă, mai exact, 8 ore pe zi? Dacă stai 8 ore la calculator dar nu ai niciun client, se pune? Presupun că nu. Presupun că nu, și că cele 8 ore înseamnă 8 ore de chat efectiv cu unul sau mai mulți clienți. Dacă într-o zi normală de 8 ore, doar 4 ore ai clienți, atunci veniturile vor fi corespunzătoare celor 4 ore de chat. A doua obiecție: credeți că-i ușor să zâmbești continuu atâtea ore? Încercați. Jobul acesta este mai potrivit fetelor care pot fi foarte sociabile și expresive, altfel îți va fi dificil să fii într-o formă excelentă zi de zi, oră de oră. Și dacă nu ești în formă, adio clienți, adio bani.

Ai 100 de dolari bonus la angajare. Aici nu am nimic de contestat. Dar să revenim puțin asupra sumei discutate, că nu am analizat-o. Câți bani faci din videochat? Am zis că între 1000 și 3000 de dolari, la Glamour Studio. Să fac pe reticentul și să zic 1000 de dolari. Și să mai zic că aceștia sunt venitul brut. Rămâi, să zicem, cu 750 de dolari în mână. Pe care nu-i câștigi chiar așa de ușor, că trebuie să fii în formă și să ai clienți, după cum am precizat la punctul anterior.

Fiecare vânzător își va lăuda marfa, acesta e un principiu vechi de când lumea. Pornind de la un testimonial în care ni se vorbește de 1000-3000 de dolari, am ajuuns la concluzia că, în cel mai rău caz și presupunând că totul este exagerat, câștigi undeva la 750 de dolari în mână, pentru care trebuie să depui ceva efort și să ai clienți. Totuși, dragii mei și dragele mele, 750 de dolari înseamnă 3000 de lei. Pe care îi poți face part time, într-un domeniu în care nu ai experiență, în deplină confidențialitate. Tot este mai mult decât orice job obișnuit. Iar dacă nu sunt exagerări, suma e mai mare.

Până la urmă, poate că o parte din miturile despre videochat nu sunt chiar mituri. Că până acum n-am auzit de joburi de muncitor necalificat de mii de dolari, indiferent că exagerate sau nu. Deci, ca o concluzie, nu știu dacă se câștigă 3000 de dolari sau 5000 de dolari din videochat, cum spun unii, dar în mod cert se câștigă mult peste medie. Rămâne să căutăm articole pe tema cum pot sa fac videochat? și să ne schimbăm locul de muncă! :)

0 comentarii

Pentru afișarea avatarului, utilizați un cont Google. Nu faceți reclamă: comentariile cu linkuri spre magazine online (inclusiv pe nick) vor fi marcate cu spam. Lucru pe care probabil nu-l doriți, dacă ne gândim că blogul de față e găzduit de Google.

Comentarii

ZeList

Arhivă