Utilitatea unei saltele antiescare

Pentru bolnavul la pat, perspectivele sunt sumbre. Alături de riscul atrofierii mușchilor neutilizați, poziția șezută continuă îi poate cauza probleme de spate, de coloană și, în timp, chiar apariția unor răni, cunoscute medical sub numele de escare. Motivul sau explicația este simplă: presiunea continuă exercitată în anumite zone ale corpului va determina, prin privarea îndelungată de sânge, mortificarea țesuturilor respective. Dacă în legătură cu atrofierea musculară nu prea aveți multe soluții pasive, cel puțin escarele le puteți preveni prin achiziționarea unei saltele antiescare. În rândurile de mai jos o să vă prezint un furnizor de saltele antiescare ieftine.

saltea antiescare

Și ca să intru direct în subiect, o saltea medicala antiescare de la ortopedica costă 773 de lei. Sigur, prețul poate părea mare raportat la cele mai ieftine saltele de pe piață, de 200 sau 300 de lei, dar țin să vă amintesc că există saltele și de peste o mie de lei, după cum există și de peste o mie de euro. În aceste condiții, 773 de lei, pentru o saltea antiescare, medicală, nu este o sumă mare. Iar salteaua nu este una simplă. E făcută dintr-un material plastic impermabil ușor de spălat și dezinfectat (cu dezinfectant uzual - alcool de 70 - sau apă și săpun) și are o structură celulară împărțită în două grupuri, care sunt umplute alternativ cu aer, creând zone de presiune diferită.

Salteaua antiescare de la Ortopedica este prevăzută cu o mică pompă electrică, ce se poate fixa cu două cârlige pe marginea patului. Această pompă poate fi acționată manual dar funcționează și singură, la fiecare interval de 5 minute determinând umflarea altor zone ale saltelei. Înțeleg că presiunea aerului poate fi setată în funcție de greutatea utilizatorului. Datorită acestui mod de funcționare, zonele de contact ale pacientului cu salteaua se schimbă în permanență, părând că salteaua vibrează; de fapt, nu mai sunt apăsate exact aceleași țesuturi, iar această dinamică stimulează curgerea sângelui și împiedică sau întârzie apariția rănilor, escarelor specifice statului mult în pat, în aceeași poziție.

Această saltea antiescare poate fi comandată direct de pe site și vă este livrată acasă, prin curierat rapid. Poate fi plătită ramburs. Și, zic eu, poate fi o achiziție salutară, care după aceea vă rămâne și care chiar vă scutește de o serie de suferințe și bani cheltuiți ulterior pe unguente și soluții de ameliorare a rănilor produse de zăcutul în pat. Cât privește magazinul Ortopedica, acesta se ocupă exclusiv de produse și dispozitive ortopedice, medicinale, unele compensate de CNAS, așa că pare o variantă super-solidă, în orice caz mai bună decât un site necunoscut, care vinde de toate pentru toți.

Din păcate, uneori boala ne lovește când ne așteptăm mai puțin și din oameni voinici și mobili, ne trezim lipiți de pat pentru o anumită perioadă de timp. De obicei nu putem scurta acest interval de timp, dar în unele cazuri ne putem ameliora șederea noastră. Saltelele antiescare ieftine sunt o soluție în această direcție.

0 comentarii

Pentru afișarea avatarului, utilizați un cont Google. Nu faceți reclamă: comentariile cu linkuri spre magazine online (inclusiv pe nick) vor fi marcate cu spam. Lucru pe care probabil nu-l doriți, dacă ne gândim că blogul de față e găzduit de Google.

Comentarii

ZeList

Arhivă