Sucul natural se face acasă

Mă gândesc tot mai des să îmi cumpăr un storcător de fructe. Nu știu exact de care: s-ar putea să fie un storcător Gorenje, unul Philips sau Bosch. Încă nu am prea multe cunoștințe despre storcătoare și, drept să vă spun, nici nu mă grăbesc să aprofundez domeniul. Dar undeva în viitor mi-aș achiziționa așa ceva. Și să vă spun de ce:

suc de portocale

În primul rând, fructele și legumele sunt un sinonim al sănătății, prin aportul mare de glucide, adică energie, și vitamine pe care îl aduc organismului. În al doilea rând, ele sunt perfect naturale. În al treilea rând, ele pot astâmpăra cu succes nevoia de dulce, împiedicându-ne astfel să consumăm tot felul de dulciuri artificiale din magazin, care sunt pline de chimicale. În al patrulea rând, eu nu beau sucuri decât foarte rar, și atunci de obicei nectaruri. Și dacă tot dau 5-10 lei pe o sticlă de nectar, că este scumpă, și tot conține ceva stabilizatori + zahăr, nu mai bine îmi cumpăr storcătorul meu de fructe, pe care să îl pot folosi când doresc, acasă, în propria mea bucătărie, și în care să pot face ce combinații de sucuri vreau, din fructele pe care le cumpăr de la piață?

Ba aș putea face chiar mixturi sau cocktailuri de fructe și legume, îmbinând astfel sucul proaspăt al unor mere cu cel de morcov sau țelină. Pentru că și legumele pot fi stoarse. Ei, și aici apar complicațiile: ce aparat e capabil să proceseze legumele și care nu? Poate unele se descurcă numai cu lucruri moi și se strică dacă bagi în ele de exemplu sfeclă. Apoi, ce motare au acestea, ce capacitate, câți litri pot stoarce sau aduna la o utilizare, dacă sunt manuale sau automate și care sunt mai bune și de ce și așa mai departe, o mulțime de întrebări, pentru că, abia după ce dai o căutare pe cel mai bun storcător de fructe și intri pe un articol având acest subiect înțelegi că și aici e o adevărată industrie iar storcătoarele s-au specializat și se împart în numeroase tipuri și categorii.

Lucru pe care, bineînțeles, o să-l studiez la vremea potrivită. Deocamdată însă, știu doar că timpul trece și uneori mă trezesc cu dorința de a sorbi dintr-o cană de suc natural în loc să mănânc tot fructul, și parcă aș avea și eu dreptul la așa ceva, mai ales că un astfel de storcător nu costă, din câte înțeleg, o avere.

0 comentarii

Pentru afișarea avatarului, utilizați un cont Google. Nu faceți reclamă: comentariile cu linkuri spre magazine online (inclusiv pe nick) vor fi marcate cu spam. Lucru pe care probabil nu-l doriți, dacă ne gândim că blogul de față e găzduit de Google.

Comentarii

ZeList

Arhivă