De ce să comanzi online piese auto

Dacă ai un Volkswagen care necesită reparații, o idee ar fi ca, atunci când îl duci la un service auto, să le ceri celor de acolo să îți specifice în avans prețul manoperei și prețul pieselor auto vw pe care le vor înlocui. Stabilirea acestui lucru încă de la început te poate scuti de multe surprize financiare neplăcute, deoarece nu de puține ori șoferii s-au plâns că mecanicii auto le dau țepe, ei mergând la service pentru reparația frânei și trezindu-se că, pe lângă frână, li s-a schimbat și cutia de viteze, și o jantă, și aia, și aialaltă. În plus, prețul pieselor și al manoperei era foarte mare.

volkswagen

Dacă service-ul este serios, atunci îți poate face o estimare prealabilă a costurilor și ți-o poate defalca pe segmente: cost manoperă și cost piese vw. În cazul acesta, eu te sfătuesc ca, înainte de a-ți da acceptul, să intri pe un site de piese auto online vw și să verifici foarte rapid prețul acelor piese. De exemplu, poți intra pe autoatu.ro, că e ușor de ținut minte, la pagina cu piese auto pentru volkswagen. Este un site să-i zic complet, cu foarte multe modele de Volkswagen, 69 la număr, cuprinzând și o variantă din 1975, deci probabil vei găsi și modelul tău în acea listă. Pe urmă te uiți la piesa dorită și compari cele două prețuri, de pe site și de la service. Mai ții cont dacă e vorba de piese originale vw sau piese vw second hand, asta legat de calitate, și, dacă de pe site ieși mai ieftin, le spui celor de la service că le aduci tu piesa, iar lor le plătești doar manopera!

Și cu asta ajungem la punctul de plecare. Pentru că, spunându-le acest lucru, vei constata că de multe ori ești pur și simplu respins sau poftit afară, ei nu doresc să lucreze cu piese auto online vw, sau cu piese la mâna a doua, ei pretind că au piese originale vw sau invocă orice alt motiv pentru a te forța să accepți piesele și prețurile lor, care sunt mari! Și așa poți face diferența între un service auto decent și unul condus de nesimțiți.

Iar în cazul în care nu găsești decât țepari, nu strică să ai un vecin de bloc, un amic, un prieten de familie, un cunoscut, care să fie mecanic auto sau care să lucreze la un astfel de service. Un om în care să ai încredere și care să nu te fure. Pentru că în această situație, orice problemă ai avea la mașină, poți intra pe autoatu.ro și face o comandă online, urmând să primești acasă, poate a doua zi, prin curier rapid, piesele auto vw comandate, la prețul afișat pe site, nu la suprapreț, și apoi să-i plătești prietenului tău să-ți repare mașina. Sau le poate comanda el pentru tine, dacă nu te pricepi.

Din păcate, nu toți avem astfel de prieteni, așa că o să continuăm să vedem, pe net, povești cu firme de reparații auto care jupoaie pielea de pe client. Așa sunt drumurile, așa sunt și firmele, sau cel puțin o parte dintre ele, din păcate.

0 comentarii

Pentru afișarea avatarului, utilizați un cont Google. Nu faceți reclamă: comentariile cu linkuri spre magazine online (inclusiv pe nick) vor fi marcate cu spam. Lucru pe care probabil nu-l doriți, dacă ne gândim că blogul de față e găzduit de Google.

Comentarii

ZeList

Arhivă