Ce este videochatul?

Probabil toată lumea știe deja ce este videochatul. Nu mă aștept că ați intrat aici ca să aflați lucruri noi, ci, eventual, ca să aflați informații inedite din acest domeniu. În spiritul acestui inedit, vreau să vă spun că azi am văzut cea mai simplă, interesantă și totodată insolită definiție a videochatului. Și anume că acesta este, pur și simplu, socializare online, prin intermediul unei camere video. Păi nu?

camera videochat

Definiția le aparțile celor de la charm group, care este, bineînțeles, un studio de profil. Ei continuă cu explicațiile: „Cu toții am făcut videochat cel puțin o dată. Ai discutat vreodată pe Skype, Viber, Face time? Ai făcut videochat!” Trebuie să recunosc că le dau dreptate. În fond, videochatul exact asta și este: o discuție virtuală, prin intermediul internetului și al camerei web, cu altcineva. Există, bineînțeles, câteva diferențe față de chatul de pe Viber sau de pe Facebook. Să vedem care ar fi acestea.

În primul rând, videochatul presupune să fii destul de încrezătoare în tine și dezinhibată. Pentru că, și aici e schepsisul, este un chat cu o puternică tentă erotică, în care persoana de la celălalt capăt al „firului” virtual va dori să te vadă dezbrăcată sau măcar parțial dezbrăcată și să întrețină fantezii sexuale cu tine. Desigur, este totul doar o fantezie, nimeni nu te atinge, dar unele fete se simt oarecum puțin confortabile cu ideea de a-și expune corpul în fața unui necunoscut. Și cu asta am ajuns la a doua diferență față de chatul clasic: videochatul de obicei se face cu necunoscuți. Studiourile serioase au chiar anumite măsuri de protecție în acest sens, de exemplu au contract cu site-uri externe, din America, care acceptă doar clienți de-ai lor, tocmai pentru a-ți asigura o cât mai mare discreție. Așadar, șansele de a fi văzută online de vecinul tău de scară, chiar dacă există (folosirea de proxy-uri etc), sunt extrem de mici.

Dar, dacă ne gândim puțin, câți dintre noi nu avem sute de prieteni și fani pe Facebook, majoritatea necunoscuți în viața reală? Că nimeni nu are 500 sau 2000 de prieteni în viața de zi cu zi, câți are pe Facebook. Deci, și acolo sunt necunoscuți. Și cu ei discutăm, facem chat, și de multe ori punem poze incitante, îmbrăcate sumar, sau facem, mai nou, live-uri. Și dacă tot facem aceste lucruri, ne spun cei de la Charm Studios, de ce să nu câștigăm niște bani cu ocazia asta?

Trebuie să recunosc că raționamentul este ingenios. Dacă tot suntem frumoase, dacă tot arătăm bine, dacă tot ne place să fim admirate de către o mulțime de oameni pe care nu-i cunoaștem și nu-i vom întâlni niciodată, de ce să nu câștigăm niște bani, practicând videochat? Dar „ispita” nu se oprește aici. Pentru că o fată care face videochat poate câștiga, dacă e tare, mult mai mult decât un om obișnuit. Mai mult chiar decât un director de firmă. Lucru pe care, de altfel, poate îl cunoașteți și voi, că nu e ceva secret. Și poate câștiga acești bani fără să fi terminat o facultate sau să aibă responsabilitatea unui număr foarte mare de angajați din subordine. Și lucrând în condiții decente, într-un program lejer. De fapt, „lucrând” e impropriu spus, când biroul tău de muncă arată ca o cameră dintr-un hotel străin de 5 stele sau o dintr-o vilă de lux.

Cu o vechime de 8 ani în videochat, Charm Studios mai oferă amgajatelor diverse concursuri (am văzut ceva cu o mașină Opel Corsa) și un sediu în centrul capitalei, cu interiorul cum se vede în clipul de mai jos. În aceste condiții, se mai poate spune că videochatul este o muncă degradantă? Eu personal am un singur regret: că nu locuiesc în București! :) Ok, ca să fiu fair, am prezentat videochatul dintr-o perspectivă luminoasă. Poate că există și unele semne de întrebare sau critici, cel puțin când vine vorba despre anumite firme dubioase. Dar despre asta, într-un articol viitor!

3 comentarii

Evelin la 12 martie 2019, 17:34

Ideea este ca tinere si frumoase suntem pentru o perioada relativ scurta, de ce sa nu profitam de acest lucru? Eu mi-am dat seama de acest lucru din primul an de facultate, iar acum sunt la master si inca lucrez in videochat. Daca as insira cate lucruri mi-am permis sa fac si sa-mi achizitionez in ultimii ani n-as avea loc. Fetelor, indrazniti sa vreti mai mult de la voi si de la viata!

Angi la 13 martie 2019, 17:45

Depinde cum privesti lucrurile, pentru fiecare videochatul inseamna altceva, ce cred eu ca este? Ei bine, cred ca este forma de a te apopia de oamenii si de a fii platit pentru timpul tau petrecut cu altcineva prin intermediul calculatorului.

Serena la 12 noiembrie 2019, 09:14

Exact asa mi-a explicat si mie o prietena. Deja petreceam ore in sir vorbind pe skype si mi-a povestit ca pot face bani doar discutand cu oameni din intreaga lume si profitand de anii de tinerete. Nu imi imaginam vreodata ca voi face atatia bani, dar sunt foarte fericita ca am ales aceasta cariera.

Pentru afișarea avatarului, utilizați un cont Google. Nu faceți reclamă: comentariile cu linkuri spre magazine online (inclusiv pe nick) vor fi marcate cu spam. Lucru pe care probabil nu-l doriți, dacă ne gândim că blogul de față e găzduit de Google.

Comentarii

ZeList

Arhivă