Șase călătorii în jurul Pământului

Titlul este unul cu șurub, și când zic șurub mă refer la piese de mașină. :) Mai precis, la curele distribuție pentru motoare, și la câteva curiozități sau lucruri mai puțin știute legate de ele. Pentru că fiecare dintre noi le are sub capota mașinii sale, le pune în mișcare de fiecare dată când pornește la drum, de ele depinde buna funcționare a motorului și, totuși, sunt atât de puțin cunoscute.

bordul unei mașini

Cea mai interesantă și inedită informație pe tema asta este că o curea distribuție parcurge, de-a lungul vieții sale în interiorul motorului, o distanță impresionantă, echivalentă cu înconjurarea de șase ori a planetei noastre. Chiar dacă nu vă deplasați decât între apartament și locul de muncă, chiar dacă n-ați scos mașina niciodată pe o autostradă, în afara orașului, cureaua dvs de distribuție (sau cureaua de transmisie, cum este numită pe wikipedia) a făcut deja un ocol sau două în jurul Terrei.

O curea distribuție bine făcută, adică din materiale de calitate și la standarde înalte de calitate, trebuie să rămână la fel de puternică și să nu se întindă deloc, chiar dacă am folosit-o timp de ani de zile. Cu alte cuvinte, nu contează cât de mult am circulat, o curea rezistentă și bună nu se va întinde, contribuind, prin asta, la buna funcționare a mașinii. Probabil acesta e motivul pentru care la mașinile vechi, în peste 50% din cazuri motorul lor se defectează din cauza acestei curele.

De obicei însă, noi ignorăm complet aceste lucruri și nu-i acordăm importanță curelei decât atunci când se strică, se rupe sau dă semne că trebuie înlocuită. Atunci intrăm pe net și căutăm prețuri curea distribuție. În funcție de rezultatele obținute, vom avea o șansă să ajungem pe pagina cu curele distribuție online a site-ului autoatu.ro, unde vom găsi exact curiozitățile descrise mai sus.

Pentru că toate informațiile de mai sus au fost luate de pe AutoAtu. Site care comercializează piese auto și, evident, curele de transmisie. Tot ei ne recomandă, pentru o calitate mai bună (rezistență și durabilitate, inclusiv la tocire, la umezeală și căldură, disponibilitate în kituri, raport bun preț/calitate), curelele Contitech. Și tot ei ne mai spun că, împreună cu cureaua de distribuție, ar trebui schimbată și pompa de apă.

0 comentarii

Pentru afișarea avatarului, utilizați un cont Google. Nu faceți reclamă: comentariile cu linkuri spre magazine online (inclusiv pe nick) vor fi marcate cu spam. Lucru pe care probabil nu-l doriți, dacă ne gândim că blogul de față e găzduit de Google.

Comentarii

ZeList

Arhivă