Primul dinte lipsă

De obicei, când pierdem un leu dintr-o sută nu-i chiar așa de mare problemă. Nici când hoții ne fură un laptop iar noi mai avem trei, și nici când una dintre cele 10 amante se hotărăște să ne părăsească. :) Dar când pierdem primul dinte, situația este cu totul specială și ar trebui tratată ca atare, dacă nu vrem să ne schimbe viața în rău.

dinți de leu

De ce pierderea unui singur dinte dintr-o gură altfel completă este o tragedie? Ei bine, nu e chiar o tragedie, dar poate avea efecte nedorite. În primul rând, de ordin psihologic: dacă dintele respectiv era plasat într-o poziție ușor vizibilă, atunci probabil vom începe să zâmbim mai puțin sau chiar deloc, iar motivul ăsta singur este suficient pentru a căuta un implant dentar fără durere, deoarece nu are rost să ne auto-cenzurăm, să ne închidem niște perspective de socializare și să devenim ursuzi, schimbându-ne și starea interioară, odată cu pierderea acelui zâmbet frumos.

În afară de asta, există și câteva urmări de natură fizică. Lipsa unui dinte poate duce la probleme de masticație sau chiar de vorbire, la articularea dificilă a anumitor litere. Mai departe, în timp, spațiul gol creat în locul acelui dinte va produce ușoare și treptate deplasări ale dinților învecinați, care vor schimba configurația generală a danturii, pentru că aceasta a fost concepută și este proiectată, dacă vreți, să funcționeze cu toți dinții și toate măselele prezente.

În concluzie, s-ar putea spune că un singur dinte lipsă poate fi, dintr-un anumit punct de vedere, o problemă mai mare decât lipsa completă a danturii - care va fi înlocuită cu o proteză. Vestea bună este că dintele dispărut poate fi înlocuit relativ ușor, printr-o procedură numită implantare dentară. Un implant dentar constă într-un fel de cui sau șurub, dintr-un material compatibil cu organismul uman (și tolerat de acesta), care se înșurubează în gingie, în locul dintelui extras, în rădăcina acestuia, și care este acoperit în partea lui exterioară de o coroană din porțelan, făcându-l asemănător celorlalți dinți.

Mai multe informații despre implanturi dentare puteți citi pe pagina CityDent.ro. Din ce știu eu, sunt foarte bine tolerate de organism, rata de refuz sau de complicații este mică, dar aici contează mult și cine este medicul care vă face acest implant dentar, cât de bine se pricepe, și amplasarea efectivă a dintelui în gura dvs. Totuși, comparativ cu alte proceduri să le zicem chirurgicale, este o operație ieftină, simplă și eficientă, iar dintele rezultat poate fi folosit la fel ca unul viu și sănătos, rezistând - dacă este corect întreținut - chiar toată viața, ceea ce este un lucru îmbucurător.

Una dintre clinicile care oferă servicii de implanturi dentare este Citydent.

0 comentarii

Pentru afișarea avatarului, utilizați un cont Google. Nu faceți reclamă: comentariile cu linkuri spre magazine online (inclusiv pe nick) vor fi marcate cu spam. Lucru pe care probabil nu-l doriți, dacă ne gândim că blogul de față e găzduit de Google.

Comentarii

ZeList

Arhivă