Orice șantier ar trebui să aibă plase de protecție

De câte ori nu ați trecut pe lângă o clădire aflată în construcție sau renovare, fără ca spațiul din jurul ei să fie îngrădit corespunzător? Uneori trecem pe lângă ele pe trotuar, în drumul nostru spre locul de muncă sau la o plimbare prin oraș, alteori ele se află în zone mai izolate. Indiferent însă de localizare, intrarea în perimetrul acelei clădiri, în care fie se desfășoară în acel moment activități de construcție, fie ea se află în regim de șantier, comportă riscuri serioase. Riscuri de care muncitorii sunt avertizați dar noi nu.

material pentru plase

Unul dintre lucrurile pe care le puteți face ca șef de echipă de șantier, sau proprietar al clădirii care se află în lucru, pentru o mai mare siguranță a eventualilor trecători dar și a muncitorilor care lucrează acolo (și care pot aluneca, sau își pot scăpa o găleată plină cu var, un instrument etc), este să montați de jur-împrejur și la diverse nivele o plasă de protecție adecvată. Iar una dintre firmele românești care confecționează plase de protecție pentru șantier este Romnets. Dacă nu singura.

Și zic confecționează, pentru că este o diferență între a importa și a confecționa. De importat, Romnets importă doar materialele - asta știu de acum doi sau trei ani, când am intrat pentru prima dată pe site-ul lor. Materiale de calitate, aduse, de exemplu, din Japonia. Plasele de protecție, ca și restul plaselor făcute de ei (că au și pentru alte lucruri, cum ar fi pentru pescuit), sunt lucrate manual. Asta înseamnă și că veți primi o plasă personalizată după cerințele dvs, cu grosimea firului și mărimea ochiului de cât le doriți.

În cazul nostru, al plaselor de protecție pentru construcții, materialele sunt 100% poliamidă sau polietilenă, pentru rezistență mare la rupere, protecție împotriva putrezirii și a razelor ultra-violete ale Soarelui. Adică din tot ce scrie și se vede acolo, vorbim de plase serioase, de bună calitate, la standarde europene - standarde la care normele de lucru pe șantierele patriei încă nu au ajuns. Iar aceste plase vor fi cu atât mai utile, cu cât construcțiile durează la noi... evient, foarte puțin! :)

Era și un banc pe tema asta: la un congres mondial pe tema eficienței muncii la diferite popoare, iau cuvântul reprezentanții țărilor venite, pe rând. Începe americanul: „la noi intră piesele de mașină pe poarta fabricii lui dimineața iar vineri seara iese mașina gata asamblată”. Urmează japonezul: „Asta nu-i nimic, la noi în fabrică intră luni dimineață circuitele și luni după-masă iese laptopul gata construit”. Vine și rândul românului, care ce să zică? „La mine în oraș, luni dimineață la ora 8 s-au pus bazele construirii fabricii de bere, iar la ora 9 deja toți erau beți!”

0 comentarii

Pentru afișarea avatarului, utilizați un cont Google. Nu faceți reclamă: comentariile cu linkuri spre magazine online (inclusiv pe nick) vor fi marcate cu spam. Lucru pe care probabil nu-l doriți, dacă ne gândim că blogul de față e găzduit de Google.

Comentarii

ZeList

Arhivă