Ce este luteina?

Astăzi am aflat ce este luteina. Luteina naturală este un pigment natural (carotenoid), prezent în organismul omului la nivelul ochilor, în structura maculei și a retinei, și având un rol sau fiind corelată cu vederea normală. Pe net există mai multe articole despre acest pigment, unele dintre ele numindu-l vitamina ochilor. Tot luteina face și obiectul unor capsule cu vitamine, minerale și nutrienți, ca Favio, ce sunt create pentru diabetici.

morcovi

Dar de ce am trecut de la ochi la diabet? Pentru că, din câte înțeleg, diabetul te predispune, printre altele, la anumite afecțiuni ale vederii. Ăsta e un lucru destul de nasol, deoarece odată ce ți s-a pus diagnosticul și constați că ai diabet încep o serie de restricții pe care trebuie să ți le auto-impui cu privire la viața dar mai ales alimentația ta. Și nu era de ajuns să te preocupi de nivelul optim de insulină din corpul tău, trebuie, iată, să ai grijă și de alți factori secundari ce pot să îți genereze anumite complicații.

Pe site-ul Favio.ro există o descriere mai complexă și mai științifică asupra modului exact în care luteina naturală acționează și ajută la menținerea unei vederi cât mai bune, dacă bineînțeles se află într-o cantitate suficientă în corp. Pe scurt, la efecte luteină putem trece: prevenirea cataractei, protejarea retinei de razele ultra-violete ale soarelui (și de arsuri), întărirea maculei. Dar există și alte efecte benefice ale ei, chiar în stabilizarea nivelului de zahăr din sânge și, astfel, în îmbunătățirea efectelor insulinei.

Vă ziceam că există acum și capsule ce conțin această substanță (sau mai bine zis o serie întreagă de substanțe adjuvante utile diabeticilor, pentru că luteina este numai una dintre ele, cel puțin la capsulele Favio). Din fericire, luteina nu este prezentă doar în organismul uman, ci și într-o serie de alimente care, consumate cu grijă, pot să-și aducă și ele aportul la întreținerea sănătății noastre. Fiind o formă a vitaminei A, ea se află în morcov, dar și în fructe sau legume viu colorate, ca: mango, porumb, roșii, spanac, cartofi dulci. De asemenea, în dovlecel, piper portocaliu, kiwi și struguri.

Contraindicații luteină nu știu să existe.

Iată câte lucruri poți afla consultând diverse articole de pe net. Pe final, vă urez tuturor să aveți o viață cât mai sănătoasă și o alimentație cât mai naturală!

0 comentarii

Pentru afișarea avatarului, utilizați un cont Google. Nu faceți reclamă: comentariile cu linkuri spre magazine online (inclusiv pe nick) vor fi marcate cu spam. Lucru pe care probabil nu-l doriți, dacă ne gândim că blogul de față e găzduit de Google.

Comentarii

ZeList

Arhivă