Stând în picioare, într-un bar...

Am văzut motivul din titlu în nenumărate producții cinematografice hollywoodiene. Un tip intră într-o cafenea să agațe o fată. Un polițist merge într-un bar după terminarea programului de lucru, pentru că e blazat și vrea să se îndoape cu băutură. Un avocat se întâlnește cu clientul lui într-un local. O tânără părăsită de iubitul ei e scoasă de prietene în același bar. Tema barului, sau a localului, apare ca un fel de piesă centrală în toate aceste filme. Și, aproape invariabil, personajele de mai sus își servesc băutura în picioare sau stâng pe scaune înalte și oarecum incomode.

bar

Ceea ce ne aduce la subiectul articolului de față. Dacă aveți un bar sau o cafenea și doriți să atrageți clienții în localul dvs și să-i faceți să se simtă bine, mai ales acum, când de fumat nu mai e voie în spații închise și deci clientela s-a cam rărit, cred că una din cele mai inteligente investiții pe care le puteți face este aceea de a cumpăra niște scaune tip cafenea care nu doar că să arate foarte bine, dar să fie și confortabile și să aducă ceva nou. Scaune de cafenea cum sunt, la o privire rapidă, cele de pe scauneonline.ro.

Pentru că eu de exemplu m-aș simți mult mai plăcut să șed într-un astfel de scaun, în timp ce-mi sorb cafeaua sau schimb câteva cuvinte cu cineva, decât într-unul clasic, simplu, cum văd mai peste tot. Un scaun în care să mă pot relaxa și chiar rezema. Ce, scaunele de cafenea nu pot să aibă spătare? Unde scrie asta? În codul nescris al cărții „cum să facem în așa fel încât clienții să se simtă cât mai prost la noi în local”?

Pe pagina spre care am pus link mai devreme găsim modele variate, având culori, mărimi și stiluri diferite. Scaunele de acolo se potrivesc, după părerea mea, oricăror cerințe legate de stil, aspect și poate calitate, putând fi așezate fără problemă într-un bar modern, într-unul clasic, într-unul de lux sau într-unul cu un aer exotic, neobișnuit.

Da, știu că prețul lor e relativ piperat. Da, știu că trebuie să scoți 200 de lei pentru unul, 300 de lei, depinde. Totuși, primești ceva care valorează 200-300 de lei, și nu 100 de lei. Iar banii în sine nu prea contează dacă te gândești că barul îți aduce într-o zi sume mult mai mari și că acele scaune te ajută să-ți atragi și păstrezi clientela.

Iar dacă ai o cafenea ale cărei venituri nu-ți permit deocamdată să faci o investiție de 100 sau 200 de lei în niște scaune frumoase, atunci, ei bine, poate că există un motiv pentru care veniturile tale sunt mici și publicul nu trage la barul tău. Cum ar fi, de exemplu, faptul că trebuie să stea în picioare sau pe scaune proaste. Știi cum zic?

0 comentarii

Pentru afișarea avatarului, utilizați un cont Google. Nu faceți reclamă: comentariile cu linkuri spre magazine online (inclusiv pe nick) vor fi marcate cu spam. Lucru pe care probabil nu-l doriți, dacă ne gândim că blogul de față e găzduit de Google.

Comentarii

ZeList

Arhivă