O mică invenție numită fotoliu cu masaj

De la începutul existenței sale, omul, în luptă cu vicisitudinile naturii, a încercat să-și facă viața cât mai comodă și mai confortabilă. Astfel au apărut, treptat: mașina, avionul, calculatorul, pe care le cunoaștem cu toții. Dar nu toți am avut ocazia să probăm una din cele mai noi invenții pe această linie, fotoliul cu masaj. Este vorba de un fotoliu pe care bănuisc că cei care câștigăm decent ni-l permitem destul de lejer (dacă ești interesat de niște prețuri exacte, vezi oferta Komoder, de exemplu) și care ne poate transforma simpla ședere pe scaun într-un moment de relaxare amplă și profundă.

fotoliu cu masaj inada

Există, cred, două diferențe fundamentale între un fotoliu cu masaj și orice alt obiect amintit mai sus (de exemplu o mașină). Prima diferență ține de timp. Televizorul ne face să pierdem timp. Sau în orice caz, să plătim în timp informațiile și programul artistic vizionat. Ne uităm la un film bun, dar pierdem două ore din viața noastră cu asta. O mașină sau un avion ne ajută să scurtăm timpul consumat la o deplasare: în loc să facem patru ore, ajungem la destinație în 15 minite. Dar tot pierdem puțin timp, călătoria nu este niciodată instantanee. În schimb, fotoliile de masaj acționează în paralel cu activitatea noastră de a urmări un film sau de a ne odihni. Nu necesită timp în plus, deoarece oricum stăm așezați o bună parte din zi și din noapte. Cu atât mai mult astăzi, când foarte multe joburi implică muncă sedentară, statică, de birou. Ba mai mult, fotoliile de acest tip, prin faptul că ne relaxează, ne ajută să obținem un randament mărit la serviciu. Poate acesta e unul din motivele pentru care găsim pe piață și o linie de fotolii corporate, cu toate avantajele descrise în acel articol. De altfel, îmi zicea Alex C într-un comentariu că și la firma unde a lucrat el exista un astfel de fotoliu.

Ziceam că omul, în dorința lui de a-și face viața mai ușoară, s-a îndepărtat tot mai mult de natură, înconjurându-se de obiecte și aparate sofisticate. Acest lucru îi oferă confort dar are și o a doua fațetă: îl face să iasă din rezonanța cu ritmurile benefice ale naturii, pe care mai demult o avea. Într-adevăr, mersul pe jos desculț sau munca câmpului este neplăcută, dar pune sângele în mișcare, oxigenează creierul și conferă organismului robustețe și sănătate. În schimb, statul pe scaun 8 ore pe zi nu face decât să atrofieze mușchii și să denatureze poziția verticală a coloanei vertebrale, cu efecte nefaste în timp. De ce credeți că în ultima vreme tot mai mulți oameni, inclusiv afaceriști, fac sport, sunt interesați de regimuri de alimentație naturiste, consumă cafea verde cu ghimbir sau cu alte plante medicinale ori revigorante, pentru că ghimbirul, în caz că nu știați, are astfel de proprietăți, etc? Evident, tot pentru a reveni la o siluetă cât mai frumoasă, pentru a-și recăpăta suplețea, pentru a fi mai sănătoși și mai vitali.

Și aici avem a doua diferență dintre un fotoliu de masaj și un alt aparat modern: primul ne ajută să ne ameliorăm starea de sănătate, să ne punem sângele în mișcare, să ne calmăm, nu doar datorită masajului la modul general, cât și prin anumite programe speciale, care vizează puncte cheie din organismul uman, cunoscute din cele mai vechi timpuri în medicina tradițională, acupunctură sau presopunctură. N-o să vă trec prin toate programele pe care aceste fotolii le au, pentru că nu le cunosc nici eu. Le puteți studia pe site-ul Komoder.ro, de unde le puteți și comanda, sau vă puteți informa asupra prețului lor, dacă doriți. Ideea e că ele pot realiza un masaj complex și variat, la fel cum mașina de spălat dispune de mai multe programe sau televizorul de mai multe canale.

Masaj de care putem beneficia oricând dorim, în intimitatea propriei noastre locuințe, în timp ce ne uităm la canalele TV sau ne sorbim cafeaua cu ghimbir...

0 comentarii

Pentru afișarea avatarului, utilizați un cont Google. Nu faceți reclamă: comentariile cu linkuri spre magazine online (inclusiv pe nick) vor fi marcate cu spam. Lucru pe care probabil nu-l doriți, dacă ne gândim că blogul de față e găzduit de Google.

Comentarii

ZeList

Arhivă