Ce sunt benzile led

Astăzi am aflat un lucru nou din domeniul iluminatului, nu cel spiritual, ci al casei: banda led. În continuare o să vă spun și vouă câteva cuvinte despre ea, ce este, cum funcționează, cu ce se mănâncă și care-i sunt avantajele, în caz că sunteți curioși. Pentru că efectul pe care-l generează poate fi foarte mișto.

O bandă cu leduri este practic un corp de iluminat ieftin și avantajos, care poate fi folosit atât pentru lumină directă cât și pentru lumină ambientală. Lumina poate avea diferite culori. De exemplu, pe Magic Led există benzi cu leduri ce dau lumină albă, roșie, verde, albastră sau RGB. Cea mai mare utilitate a acestor benzi este în a oferi o lumină discretă, de efect, care să producă o impresie vizuală foarte plăcută și specială. Pentru exemplificare, câteva imagini, găsite pe forum.computergames.ro:

bandă cu led

bandă cu led

bandă cu led

bandă cu led

Cred că tehnologia iluminării cu led este cea mai potrivită pentru acest tip de aplicații, din câteva considerente simple. În primul rând, ledurile au cea mai mare eficiență energetică. În al doilea, pot da o lumină de intensitate variabilă. De exemplu, intensitatea luminii dată de benzile de pe magicled.ro poate fi reglată de la distanță, prin telecomandă. În al treilea rând, nu conțin elemente toxice, cum ar fi mercurul (care e prezent la becurile economice). În al patrulea, au cea mai mare durată de viață (peste 30.000 de ore). În sfârșit, nu se încălzesc și nu necesită întreținere specială. În plus, o bandă are avantajul unei iluminări uniforme pe toată întinderea tavanului sau a peretelui, nu doar dintr-un singur punct, cum este în cazul becului.

Cum ziceam, o parte din informațiile prezentate aici au fost luate de pe site-ul MagicLed. Prețurile acolo sunt cam de la 26 de lei în sus pentru o rolă de 5 metri, ceea ce eu consider că-i destul de ieftin. Cei pretențioși pot alege role mai scumpe, studiindu-le descrierea și proprietățile, ca: eficiența luminoasă, gradul de rezistență la praf și protecție la apă, lungimea benzii, numărul de leduri încorporate, tensiunea de alimentare, puterea, culoarea fluxului luminos etc.

Utile în primul rând cluburilor sau discotecilor, benzile de acest tip au început să își facă loc și în casele oamenilor, mai ales cei care vor să-și lase vecinii cu gura căstacă și să beneficieze de o lumină ambientală plăcută, fie ziua, fie noaptea, fie tot timpul. Cum ar arăta, de exemplu, un hol cu senzori de mișcare și cu o lumină ce se pornește atunci când cineva trece pe acolo?

0 comentarii

Pentru afișarea avatarului, utilizați un cont Google. Nu faceți reclamă: comentariile cu linkuri spre magazine online (inclusiv pe nick) vor fi marcate cu spam. Lucru pe care probabil nu-l doriți, dacă ne gândim că blogul de față e găzduit de Google.

Comentarii

ZeList

Arhivă