Cât costă și ce presupune o operație de rinoplastie

În cazul în care nu știți, rinoplastia se referă la intervenția chirurgicală de modelare a nasului, fiind deci o ramură a chirurgiei estetice. Scopul rinoplastiei este, de regulă, îmbunătățirea aspectului facial general prin ajustarea formei nasului dar ea poate fi uneori motivată și de alte considerații, cum ar fi cele medicale. Astfel, o operație de rinoplastie poate fi utilă încazul unor deviații de sept sau chiar traumatisme pe care le-am suferit recent și care au dus la modificări structurale ale nasului.

chip frumos

O prezentare destul de detaliată a rinoplastiei o găsim în paginile site-ului ClinicaZetta.ro. Iată, conform informațiilor de pe acest site, ce putem modifica prin intermediul acestei intervenții chirurgicale:

  • Dimensiunea nasului. Trebuie spus aici că nu există un standard al mărimii ideale, nasul trebuie să fie proporțional și armonios cu celelalte trăsături ale feței. Dacă de exemplu avem un nas mult prea mare comparativ cu restul feței, o operație estetică la nas ne poate ajuta.
  • Lățimea nasului la rădăcină.
  • Eventualele bombări, deformări sau denivelări ale crestei nazale.
  • Vârful nasului și orientarea lui (unele nasuri au vârful bulbos, orientat în jos sau în sus).
  • Nările prea mari, prea late sau răsucite.
  • Asimetria și deviația nazală.

Specialiștii Clinicii Zetta ne recomandă să apelăm la rinoplastie doar în situația în care este necesar (traumatisme, deviații etc) sau dacă ne dorim cu adevărat acest lucru pentru noi, și nu ca să mulțumim pe altcineva sau să ne pliem pe diferite standarde ale frumuseții ideale. Aici îmi permit să adaug și eu câteva cuvinte: am cunoscut multe fete mai ales, care considerau că au anumite defecte fizice iar din punctul meu de vedere acele defecte fie nu existau, fie pentru mine erau calități. Trebuie înțeles că nu există un tipar unic al frumuseții, iar relațiile dintre oameni se bazează mai mult pe afinități. Și ceea ce unui bărbat îi displace, poate că altui bărbat i se pare chiar șic. De exemplu, nasul cu vârful ușor orientat în sus este văzut de unii bărbați ca o calitate, fiind atractiv. Cu alte cuvinte, este întotdeauna bine ca, înainte să recurgem la o intervenție plastică, cum este cea de operație estetică la nas, să realizăm o introspecție profundă și să ne convingem că acesta este într-adevăr lucrul pe care îl dorim și că altfel nu se poate.

În afară de aceste sfaturi de bun simț, pe site ne sunt oferite câteva posibile contraindicații (de exemplu, este bine să nu fumați) și riscurile la care te supui în urma unei astfel de intervenții. Majoritatea sunt minore, de genul unor umflături sau spargeri de capilare de la nivelul nasului, dar există și câteva mai serioase, așa că merită să le puneți în balanță înainte de a lua o decizie în acest sens.

Cât costă o operație de rinoplastie? Prețul la Clinica Zetta este de 1500 euro dacă nu aveți deviație de sept și 1900 euro în caz contrar.

0 comentarii

Pentru afișarea avatarului, utilizați un cont Google. Nu faceți reclamă: comentariile cu linkuri spre magazine online (inclusiv pe nick) vor fi marcate cu spam. Lucru pe care probabil nu-l doriți, dacă ne gândim că blogul de față e găzduit de Google.

Comentarii

ZeList

Arhivă