Yahoo Messenger va fi închis pe 5 august 2016

Dacă aveți mai mult de 3-4 ani de când activați pe net, ați folosit fără îndoială Yahoo Messenger pe desktop. Celebra aplicație creată în 1998 a fost foarte populară în Asia și în unele țări din Europa, printre care și România. Asta până recent, când evoluția Facebook-ului, în paralel cu explozia telefoanelor smart, au aruncat bătrânul messenger într-un con de umbră. Și, deși el este încă popular în anumite zone de pe glob sau în cadrul anumitor cercuri, aplicația va fi trasă pe dreapta la 5 august 2016.

yahoo messenger desktop

Anunțul a fost făcut chiar pe blogul oficial Yahoo, unde ni se spune că din decembrie 2015 s-a lansat un messenger nou, rapid și frumos, bazat pe o platformă modernă, ce poate fi folosit pentru a trimite și anula mesaje, fotografii și gif-uri animate, în conversații private și de grup. Până acum Yahoo a asigurat o compatibilitate de bază între produsul nou și cel vechi dar din 5 august vechiul protocol va fi pus pe tușă. Utilizatorii sunt încurajați să migreze până atunci pe noua platformă.

Concret, după 5 august nu vom mai putea descărca vechiul Yahoo Messenger pentru desktop. Cei care îl avem deja instalat, nu ne vom mai putea loga pe el. Vechiul protocolul nu va mai funcționa nici în cazul altor aplicații care îl foloseau, cum ar fi Pidgin. Pe mobil vom putea instala noul messenger, în timp ce pe desktop rămâne să ne consolăm cu accesarea acestuia din browser.

sursă foto: metropotam.ro

0 comentarii

Pentru afișarea avatarului, utilizați un cont Google. Nu faceți reclamă: comentariile cu linkuri spre magazine online (inclusiv pe nick) vor fi marcate cu spam. Lucru pe care probabil nu-l doriți, dacă ne gândim că blogul de față e găzduit de Google.

Comentarii

ZeList

Arhivă