Utilitatea unui aparat salin

În rândurile care urmează o să vă prezint un aparat Salin oferit de Comenzi.ro și o să vă explic de ce cred eu că aceste aparate (de care abia astăzi am auzit) pot constitui achiziții inspirate și utile la casa omului.

mină de sare

Când eram mic, eram foarte bine-făcut și vital. Atât de bine-făcut încât mă sufla vântul, iar ai mei au decis să mă țină un an acasă, dându-mă la școală abia la 7 ani în loc de 6 (bine, au mai avut un motiv pentru asta, nu intru în detalii). Și așa de vital încât mă înbolnăveam mai mereu, făceam astm bronșic pe vremea aia și eram anemic, stăteam două-trei săptămâni la pat, cu injecții, luam vitamine, tot tacâmul. Dar astmul meu bronșic a fost o problemă cronică, adică mă îmbolnăveam, tușeam, îmi trecea, după o lună - două se repeta. Și tot așa.

Până la urmă, părinții mei m-au dus de trei ori la mină de sare, în primii doi ani la Slănic Moldova și în ultimul an la Slănic Prahova. Și așa mi-a trecut mie bronșita. Sigur, în acele stațiuni erau și băi de nămol, ape termale cu proprietăți curative etc, dar eu intram în fiecare dimineață în mină, ne duceau cu un fel de trenuleț, acolo făceam exerciții fizice, acolo mâncam, acolo stăteam și ne recream, câteva ore pe zi. Aerul acela m-a vindecat pe mine, și asta confirmă încă un aliment cu proprietăți vindecătoare miraculoase, aflat în stare brută în natură: sarea.

A doua chestie ține de sarea iodată, din comerț. Aici nu am calificarea și nici experiența să mă pronunț, dar toată lumea a auzit de criticile ce se aduc iodului din sare. Există și opinii mai radicale, conform cărora sarea modernă, de supermarket, ar conține o treime nisip și o treime sticlă, poate nu chiar ad-literam, luate și fărmițate, dar înțelegeți voi ideea. Că nu-i așa de bună pentru sănătate. Motiv pentru care sarea marină e la atât de mare căutare.

Ei bine, aparatul salin de pe comenzi.ro, conform informațiilor de pe site, este un purificator de aer avizat de ministerul sănătății, bazat pe ideea tratamentuluiu în mină de sare, al cărui exponent reușit sunt chiar eu. El trece aerul printr-o soluție de sare gemă neiodată, aceeași cu cea folosită în industria laptelui, și prin asta îl face asemănător aerului din mină. Costă 159 de lei și are garanție un an. Practic, dacă nu poți merge la mină, aduci mina la tine.

De mă întrebați acum dacă aș înlocui cele trei vacanțe de la Slănic cu un astfel de aparat, răspunsul ar fi că nu. Aceia au fost trei dintre cei mai frumoși ani, cu cele mai frumoase amintiri. Dar pentru cei care nu își permit să meargă la stațiune, da, cred că un astfel de aparat poate fi încercat ca soluție alternativă, iar 160 de lei pot fi riscați pentru șansa de a te însănătoși. În cel mai rău caz, investiția este minoră.

Partea faină de pe comenzi.ro este că produsele beneficiază de impresii din partea cumpărătorilor (acest aparat salin a primit 3, 4 și 5 stele, cu câteva comentarii aferente), de o descriere amănunțită (inclusiv din punct de vedere tehnic) și că suntem provocați să îi informăm dacă am găsit undeva un preț mai mic la un produs similar (caz în care ei vor încerca să ni-l ofere în aceleași condiții).

0 comentarii

Pentru afișarea avatarului, utilizați un cont Google. Nu faceți reclamă: comentariile cu linkuri spre magazine online (inclusiv pe nick) vor fi marcate cu spam. Lucru pe care probabil nu-l doriți, dacă ne gândim că blogul de față e găzduit de Google.

Comentarii

ZeList

Arhivă