Utilizarea clipurilor video pentru SEO

Cu toții știm că pentru a urca și a te menține în primele pagini Google, ai nevoie de SEO. SEO este acronimul de la Search Engine Optimization, care în traducere înseamnă optimizare pentru motoarele de căutare. În mod concret, aici avem în vedere totalitatea factorilor on-page (legate de design-ul și conținutul efectiv al site-ului dvs) și off-page (legate de prezența dvs pe rețelele sociale, mențiunile și linkurile de pe alte site-uri, competiția existentă etc), care, însumate, îl determină pe Google să vă afișeze mai sus sau mai jos la o anumită căutare realizată de cineva. Analiza și optimizarea acestor factori este, așadar, cheia succesului în online la ora actuală. Sună complicat? No problem, de obicei webmasterii nu se ocupă ei de asta, apelând ăn schimb la o firmă ce oferă servicii de optimizare seo, cum este hollo.ro.

seo

Majoritatea posesorilor de site-uri își închipuie că odată ce au urcat în primele poziții în Google, firma lor de seo s-a achitat cu brio de obiectivul pentru care a fost angajată și totul se oprește acolo. Evident, acest lucru este fals. De ce? Pentru că degeaba aduci cititorul pe site, dacă el nu cumpără nimic sau nu îți aduce niciun beneficiu. Atragerea de vizitatori este abia primul pas, pasul doi ar trebui să fie păstrarea acestor vizitatori, transformarea lor în cititori fideli și conversia lor în clienți. Ori lucrul acesta e chiar mai greu de realizat decât primul pas.

Dar nu imposibil. O modalitate simplă dar care s-a dovedit extrem de eficientă în această direcție o constituie utilizarea unor clipuri video adecvate. Un clip video este un mod creativ, unic, de a capta atenția cititorului și de a-i transmite un mesaj comercial într-o formă la care el este mult mai sensibil. Clipurile video au o rată de conversie mult mai mare (chiar de câteva zeci de ori) față de mesajele textuale simple, tradiționale, și cresc timpul petrecut de cititor pe site. Ele constituie și un element de noutate, la ora actuală puțină lume le folosește și prin asta ele dau o notă de prestanță și vă separă de restul comercianților online din domeniul dvs.

În acest sens, hollo vă propune utilizarea unor animatii doodle video, în care pe o tablă albă mâna naratorului desenează, pas cu pas, toate elementele povestirii, povestire ce prinde viață sub ochii fascinați ai vizitatorului. Apoi, vă propune găzduirea acestor imagini pe YouTube. Fiind patronat de Google, celebrul serviciu de hosting video gratuit (cu peste 3 miliarde de accesări zilnice) vă oferă o vizibilitate crescută și o expunere mult mai mare. Poate că site-ul dvs de obiecte ceramice nu apare încă în prima pagină, dar dacă cineva caută pe Google "cum se fac obiectele din ceramică", iar dvs aveți un video cu acest nume pe YouTube, e foarte posibil ca acesta să fie recomandat de Google între primele rezultate, și de aici veți obține un vizitator nou pe site.

În concluzie, utilizarea animațiilor reprezintă o modalitate interesantă și destul de puțin cunoscută de a fructifica traficul pe care optimizările seo vi l-au furnizat. Iar când aceste animații sunt realizate chiar de firma care se ocupă și de optimizare, ei bine, sunteți de două ori mai câștigați.

0 comentarii

Pentru afișarea avatarului, utilizați un cont Google. Nu faceți reclamă: comentariile cu linkuri spre magazine online (inclusiv pe nick) vor fi marcate cu spam. Lucru pe care probabil nu-l doriți, dacă ne gândim că blogul de față e găzduit de Google.

Comentarii

ZeList

Arhivă