Vedete și rochii penibile

Personal, consider că fiecare se poate îmbrăca frumos. Nu cred că modul în care arătăm, faptul că suntem prezentabili depinde de calitatea materialului din care ne este făcută haina ce-o purtăm pe noi. Dar după câte îmi dau seama, există o categorie de oameni care sunt de altă părere. Printre ei, multe vedete de la Hollywwod. Vedete care au impresia că dacă îți cumperi o rochie cu câteva mii de dolari (sau mai mult!), înseamnă că ai o rochie frumoasă.

Gwyneth Paltrow la Oscar în 2002

Cu ceva timp în urmă, extravaganta Lady Gaga a ieșit în public purtând un costum făcut din...carne. Ce croială fină, ce detalii, ce rafinament! Până și mâțele au salivat văzând-o. Ceva mai recent, aceeași Lady Gaga a ieșit dintr-o mașină, împopoțonată ca un pom de crăciun. Chiar dacă nu au aceeași viralitate, îmi mai vin în minte, fără a le consemna prin nume, diverse actrițe hollywoodiene care au pășit pe covorul roșu (cu ocazia decernării premiilor anuale Oscar) purtând diferite costume, haine sau rochii dintre cele mai ilare. Este adevărat, scumpe, foarte scumpe dar simultan penibile. Care nu le veneau bine, care nu le puneau în evidență calitățile corpului, care nu li se potriveau.

Cher la Oscar în 1988

Astăzi, dacă intri pe un site vestimentar oarecare, probabil ai șanse excelente să găsești rochii mai frumoase și mai prezentabile decât cele ale vedetelor de azi. Și la prețuri mult mai accesibile. Poate că nu din aceleași materiale (întotdeauna) sau nu brodate cu aur și diamante, dar lucrate mai cu gust. Pentru că asta contează în primul rând, gustul, stilul, armonia de ansamblu. Degeaba ai cele mai bune materiale dacă nu știi să le dai o formă demnă de calitatea lor, la fel cum degeaba ai cele mai proaspete și gustoase alimente, dacă nu te pricepi la gătit și le arunci pur și simplu în oală: va ieși o ciorbă cu gust ciudat.

Observați diferența de calitate dintre primele două imagini și cea din urmă? Poate pentru că ultima tipă nu-i o actriță celebră ci doar un model românesc, pozând pentru HelenBoutique (un magazin de haine și rochii).

o tipa de pe un site de haine romanesc

Sunt de asemenea uimit de modul în care unele actrițe se îmbracă și arată în filme (foarte bine) comparativ cu opțiunile lor personale din viața reală. Deseori am văzut personaje de film ale căror coafuri, garderobe etc au făcut practic succesul de casă al producțiilor respective, în timp ce când le-am văzut pe stradă sau în viața din spatele scenei, am rămas dezamăgit. Ok, admit că asta se poate datora și faptului că mi-am creat un model fals în minte, asimilând omul cu personajul lui din film. Dar poate că puțin e și din cauza lor.

0 comentarii

Pentru afișarea avatarului, utilizați un cont Google. Nu faceți reclamă: comentariile cu linkuri spre magazine online (inclusiv pe nick) vor fi marcate cu spam. Lucru pe care probabil nu-l doriți, dacă ne gândim că blogul de față e găzduit de Google.

Comentarii

ZeList

Arhivă