Unde a greșit Mihaela Rădulescu

Am văzut înregistrarea emisiunii Românii au talent, de vineri. A pus-o cineva pe net, pentru că ProTV-ul nu o dă în reluare din câte știu. Ei bine, în acea emisiune este o fază pe care aș eticheta-o ca urâtă. La un moment dat, intră pe scenă două fete, care fac un excelent număr de gimnastică. Superb. Primesc aplauze și patru de DA  din partea celor patru membri ai juriului. Dar Mihaela se trezește să îi spună uneia dintre ele, care într-adevăr era mai plinuță, că data viitoare sau anul viitor să nu o prindă fără 5 kg mai puțin. După care se pornește o mică „ceartă” între ea și Andra, pe această temă.

Mihaela Rădulescu tăvălindu-se în făină

Eu nu sunt Mihaela Rădulescu. Și nici măcar nu sunt o personalitate publică, ca ea. Dar sunt un bărbat, am capul pe umeri și o să vă spun unde cred eu, de fapt nu, unde sunt sigur eu că a greșit dânsa. Nu are importanță câte kilograme ai ca să faci performanță. Sau, are importanță, dar nu e principalul criteriu. Iar dacă nu țintești medalia de aur de la Olimpice, atunci chiar nu contează absolut deloc. Important e să te simți bine cu tine însăți, să ai încredere în tine și să îți iubești corpul.

Dansul este o modelare a noastră pe ritmurile universului. Este o expansiune a ființei în muzică și în exuberanță. Nu are importanță că ești gras, slab, alb, negru ca să poți dansa. În natură, totul vibrează, sau am putea spune metaforic, dansează. Electronii dansează în jurul protonului, planetele dansează în cerc în jurul Soarelui. Întregul univers, bazat pe vibrație, are un singur mesaj pentru noi: invata sa dansezi! Iar pentru asta, pentru a dansa, pentru a face exerciții, balet, gimnastică, nu trebuie să te încadrezi în anumite șabloane de vârstă sau de greutate. Nu există limite.

Spunându-i unei fete că este grasă nu faci decât să o complexezi, în mod nejustificat. Se va simți rănită și va începe să creadă că nu se încadrează în anumite tipare ale perfecțiunii, care în realitate nu există. Sunt bărbat și credeți-mă când vă spun că și noi suntem diferiți: am cunoscut mulți bărbați care preferă fetele mai plinuțe. Care chiar sunt atrași fizic de o fată plinuță. Așa că nu există o greutate ideală. Dar ce să-i ceri unei femei care și-a pus silicoane pentru că nu s-a simțit bine în pielea ei înainte?

În ultima vreme, adică de la revenirea ei pe scena showbizului românesc, Răduleasca, acum purtând un alt nume, a fost intens criticată și luată la mișto pe net. Poate că nu fără temei.

0 comentarii

Pentru afișarea avatarului, utilizați un cont Google. Nu faceți reclamă: comentariile cu linkuri spre magazine online (inclusiv pe nick) vor fi marcate cu spam. Lucru pe care probabil nu-l doriți, dacă ne gândim că blogul de față e găzduit de Google.

Comentarii

ZeList

Arhivă