Microsoft renunță la Internet Explorer

wallpaper internet explorer

Nu cu mult timp în urmă, au apărut o serie de zvonuri despre o iminentă îngropare a browserului produs de Microsoft, Internet Explorer. Ei bine, vestea s-a confirmat. Gigantul ce produce Windowsul a început să lucreze la un nou browser. Până când îi va găsi un nume (care se pare că va conține Microsoft la prefix), proiectul a fost numit Project Spartan.

Iată o scurtă prezentare a cum va arăta acest browser pe Windows 10:



Așadar, îmbunătățiri la nivel de accesibilitate și utilizare. Dar nu prea multe cuvinte despre noul motor pe care se bazează Project Spartan, dacă există într-adevăr un motor nou. Pentru că declinul IE-ului nu are la bază interfața lui ci faptul că e încet, plin de erori și incompatibil cu foarte multe reguli ale limbajului HTML modern. Adică, motorul. Iar dacă acesta nu se schimbă în profunzime (ce ar fi așa de mare chestie ca M$ să preia Blinkul pe care e construit Chrome și să-l personalizeze? doar e open source), atunci am ca o bănuială că nici noul browser nu va avea un viitor prea strălucit. Doar zic.

Microsoft nu va renunța la Internet Explorer, în sensul că acesta va rămâne instalat și va putea fi utilizat, dar nu va mai fi opțiunea implicită. Ceea ce înseamnă că, treptat, va fi aruncat la lada de gunoi a istoriei.

1 comentarii

Roxana la 5 septembrie 2015 la 00:32

Nu cred ca ii va duce multa lume dorul iar asta cu "rebranduirea" este o idee foarte buna, pentru ca indiferent cat ar fi schimbat la explorer in bine, putini s-ar mai fi intors la el de indata ce si-au pierdut complet increderea. Sper sa nu aiba aceeasi soarta si firefox incat sa asistam la un monopol google si pe partea de browsere.

Pentru afișarea avatarului, utilizați un cont Google. Nu faceți reclamă: comentariile cu linkuri spre magazine online (inclusiv pe nick) vor fi marcate cu spam. Lucru pe care probabil nu-l doriți, dacă ne gândim că blogul de față e găzduit de Google.

Comentarii

ZeList

Arhivă