Cât poţi câştiga la un studio de videochat?

În ultima vreme, am observat că o mulţime de studiouri de videochat şi-au deschis site-uri. Ca urmare, navigând pe net, ţi-e imposibil să nu dai peste unnul dintre ele, sau peste un articol care face referire la aşa ceva. Şi unde ţi se spune că vei câştiga sume imense de bani, aproape la sigur. Dar cât este real şi cât este mit în cazul acestor afirmaţii? Şi, dacă chiar intenţionezi - ca fată - să te angajezi în domeniu, cum poţi recunoaşte studiourile promiţătoare de cele mai puţin credibile?

videochat

Nu demult, am avut o discuţie cu o fată care a practicat aşa ceva, atât singură, acasă, cât şi în cadrul unei firme. În rândurile de mai jos o să fac o paralelă între ce scrie pe pagina unui studio de videochat din Bucureşti, respectiv FunkStudio, şi ce mi-a spus ea. Pe scurt, doar la nivelul unor idei de bază, şi cu scop orientativ, fără pretenţia deţinerii adevărului absolut.

Salariul unei angajate, ne spun cei de la FunkStudio, poate depăsi cu mult 5000 de dolari pe lună. O afirmaţie destul de îndrăzneaţă la prima vedere. Aceşti bani nu sunt câştigaţi încă de la început, ni se spune tot acolo. În primele trei luni, datorită faptului că eşti începătoare, te vei apropia probabil de 1000 de dolari, ceea ce tot reprezintă mult peste media unui salariu din România. Mai departe însă, pe măsură ce vei deveni mai experimentată şi eficientă, vei putea câştiga triplu şi chiar mai mult. Să fie toate acestea adevărate?

Conform amicei mele, este posibil. Bine, ea nu mi-a dat o sumă exactă, dar mi-a spus de mulţi bani. Cu câteva condiţii. În primul rând, trebuie să fii prezentabilă. Asta nu înseamnă musai dimensiuni de fotomodel, ci mai degrabă să ştii să-ţi pui în evidenţă atuurile şi să te îngrijeşti. Apoi, trebuie să-ţi meargă mintea.  De ce? Deoarece farte mulţi clienţi ajung să interacţioneze cu tine pentru că sunt singuri sau pentru că relaţiile lor cu familia s-au răcit. Mai mult decât un show erotic, ei caută atunci în tine o confidentă, care să-i simtă şi să-i înţeleagă. În aceste condiţii, inteligenţa, deschiderea, sociabilitatea şi capacitatea de a empatiza cu celălalt contează chiar mai mult decât aspectul fizic, mi-a zis prietena mea. În fine, dacă nu eşti pe cont propriu, mai contează şi cât de serioasă e firma la care te-ai angajat. Iar asta n-o poţi ştii de la început dar, părerea mea, dacă avem un site al firmei, o pagină de Facebook, un sediu central, nişte date de contact şi numere de telefon la vedere, persoane pe care le poţi suna şi care îţi răspund respectuos, toate acestea sunt semne pozitive cu privire la firma în cauză.

În concluzie, am înţeles că da, poate fi o activitate bănoasă. Cu condiţia să fii dezinhibată şi să te descurci în acest domeniu. Cât priveşte subiectul moralităţii (sau imortalităţii) unui astfel de job, l-am tratat deja într-un articol pe tema videochatului ca activitate tabu.

0 comentarii

Pentru afișarea avatarului, utilizați un cont Google. Nu faceți reclamă: comentariile cu linkuri spre magazine online (inclusiv pe nick) vor fi marcate cu spam. Lucru pe care probabil nu-l doriți, dacă ne gândim că blogul de față e găzduit de Google.

Comentarii

ZeList

Arhivă