Produse naturale pentru corp

Într-o lume sufocată de artificial, poluare, alimente pline de E-uri și modificate genetic, alegerea unor soluții naturiste reprezintă o alternativă din ce în ce mai căutată de oameni. Și pe bună dreptate: cu toții cunoaștem faptul că aceste chimicale au efecte secundare nefaste asupra corpului și ființei noastre. Astfel se ajunge că, în ciuda progresului tehnologic și al medicinei, de la o anumită vârstă cam toată lumea trebuie să își facă abonament la farmacie (și aici îmi vin în minte imaginile pensionarilor care-și dau aproape toată pensia pe rețeta lunară de la medic).

săpun natural cu lavanda

În articolul de față vă voi prezenta un magazin cu produse făcute pe alte principii decât cele din supermarketurile obișnuite. Adică, naturale. Dar nu despre produse alimentare este vorba, ci despre cosmetice. Adică săpunuri, creme, loțiuni, deodorante, uleiuri de corp etc. Magazinul se cheamă Vetivert și are ca subtitlu sau descriere: „green cosmetics”, în traducere literală cosmetice verzi. Verde vine, evident, de la natură. Magazinul poate fi accesat la adresa sapun-natural.com/ro.

Este cunoscut faptul că plantele au proprietăți curative. De altfel, acesta este și principiul care stă la baza consumării ceaiurilor de plante. Tot acesta este principiul pe care se fundamenta medicina în trecut, pe vremea când nu existau laboratoare sofisticate ca azi. Pe atunci, dacă te îmbolnăveai, ți se administrau leacuri tradiționale, naturale. Din aceste motive este de presupus că un săpun sau un ulei natural, care are în componența lui anumite plante sau substanțe naturale, pe lângă funcția lui principală de curățare, va fi chiar un adjuvant în tratamentul anumitor afecțiuni de piele. Sau nu numai de piele, dacă ne referim și la alte produse.

Într-adevăr, la o simplă căutare după vergeturi pe site-ul Vetivert, am găsit 3 produse care ajută la tratarea acestei neplăceri: un ulei, un săpun lichid cu cafea și o loțiune de corp restructurantă. Deci avem deja tratament vergeturi și putem căuta mai departe, dar nu intenționez să fac o listă a tuturor afecțiunilor tratabile cu aceste produse, pentru că probabil ați prins ideea. Mă opresc însă asupra unui produs ales la întâmplare, și anume un balsam de buze. La ingrediente avem ceară de albine, unt de cupuacu, ulei de cocos, ulei de germeni de grâu, ulei de semințe de struguri, alcool cetilic, glicerină vegetală, ulei esențial de limeta, lemnograss, mandarină, vitamina E. La descriere, aflăm că ceara de albine din compoziție vindecă eventualele probleme ale buzelor, în plus balsamul are chiar și un gust excelent.

Un alt produs: săpun natural cu levandă, respectiv cel din imagine. Conține ulei extravirgin de floarea soarelui, ulei de cocos, de palmier, de orez, de levanda și pigment mineral ultramarine. Costă 12 lei.

Cam asta ar fi. Nu am testat produsele dar, prin comparație cu ingredientele celor din magazine, eu zic că e mult mult mai bine. Voi ce credeți?

0 comentarii

Pentru afișarea avatarului, utilizați un cont Google. Nu faceți reclamă: comentariile cu linkuri spre magazine online (inclusiv pe nick) vor fi marcate cu spam. Lucru pe care probabil nu-l doriți, dacă ne gândim că blogul de față e găzduit de Google.

Comentarii

ZeList

Arhivă