Ce înseamnă wi-fi?

Pentru cei dintre voi care sunteți mai puțin conectați cu tehnologia, astăzi o să explic un termen foarte simplu, pe care îl auzim foarte des în jurul nostru. Este vorba de wi-fi. O să vă scutesc de descrierea exactă și detaliată, o puteți găsi pe Wikipedia dacă sunteți interesați, și puteți afla mai multe căutând pe Google. O să vă spun doar esența. Foarte pe scurt, wi-fi desemnează o rețea fără fir. Adică „wireless”, în engleză. Cam asta-i tot.

wi-fi

Să te poți loga pe net prin wi-fi înseamnă să poți accesa internetul fără cablu. Desigur, asta o poți face direct de pe telefonul tău mobil prin intermediul abonamentului la telefon, dar acolo ai ceva limite, un trafic lunar pe care nu îl poți depăși etc. Dacă ești însă undeva în oraș, și există o rețea wi-fi la magazinul sau barul din apropiere, vei putea utiliza tableta sau laptopul pentru a intra pe net.

Și acum o glumă. Circula la o vreme pe Facebook o imagine, cred că nefotoșopată, cu o pancartă din fața unui astfel de club, pe care scria: „Nu avem wi-fi. Vorbiți între voi!” :)

1 comentarii

Cristi la 20 februarie 2015 la 15:23

Doamne numai pot:))duca ce ca articolul e ok,e bun....poza....:)))genial

Pentru afișarea avatarului, utilizați un cont Google. Nu faceți reclamă: comentariile cu linkuri spre magazine online (inclusiv pe nick) vor fi marcate cu spam. Lucru pe care probabil nu-l doriți, dacă ne gândim că blogul de față e găzduit de Google.

Comentarii

ZeList

Arhivă