Halkidiki sau triumful frumuseții

În articolul Toate drumurile duc la Atena făceam o incursiune în obiectivele turistice grecești, pentru cei care sunt tentați să facă o vizită în capitala elenă. Și nu numai capitala, căci am menționat pe final Biblioteca din Alexandria. Și de ce nu am merge? În fond, Grecia este aproape de noi, și nu foarte scumpă din câte pot să-mi dau seama. Am scris în acea postare câteva cuvinte despre rolul Greciei Antice în lume și felul în care ne-a creionat propria cultură, civilizație și educație. Și m-am referit la obiective turistice în special din acest punct de vedere: al reminiscențelor artei și culturii vechilor greci.

Halkidiki

Dar nu doar iubitorii de artă și științe umaniste au motive să viziteze această țară. Căci Grecia dispune și de orașe de o frumusețe aparte. Una din variantele pentru care puteți opta, menită să vă încânte de data asta nu creierul ci simțurile, este aceea a unui sejur Halkidiki. Situată la 100 km de binecunoscutul oraș Salonic, peninsula Halkidiki este una dintre cele mai frecventate destinații turistice elene, și nu doar de către români. De ce? Pentru că are trei brațe ale căror plaje sunt de o frumusețe mirifică. În plus, tarifele pe care le practică grecii, se spune, sunt prietenoase. Așadar, hoteluri și pensiuni care pot răspunde celor mai exigente pretenții, condiții de cazare excelente, peisaje minunate și totul la prețuri decente.

Cum puteți ajunge acolo? Cu avionul, până în Salonic, de unde puteți lua orice mijloc de transport. Fiind la distanță mică de peninsulă, veți găsi numeroase autobuze și autocare. Din ce am citit, tariful pentru ele variază între 4,5 euro și 20 euro. Pentru cei care doresc să ajungă mai repede și să aibă un confort sporit, se poate folosi varianta taxiului, care vă costă circa 100 euro.

mănăstiri pe muntele athos

Peninsula Halkidiki are o suprafață de nu mai puțin de 520 km. Pe această suprafață se întând plaje splendide și peisaje superbe, pe care probabil le veți dori imortalizate în zeci și sute de poze. Locuri în care veți dori să faceți popasuri de neuitat. Tocmai de aceea, dacă nu mergeți cu mașina personală, pentru a evita costurile mari ale taxiurilor și a nu depinde de orarul mijloacelor de transport în comun, puteți să vă închiriați o mașină. Pe care s-o folosiți pe toată durata sejurului.

Halkidiki este compusă din trei brațe: Kassandra, Sithonia și Muntele Athos. Primele două sunt cele care conțin plajele propriu-zise, în timp ce multele Athos este celebru pentru mănăstirile de tip cetate sau fortificație de acolo. Și pentru că l-a vizitat Gigi Becali, bineînțeles. Așa că puteți merge acolo în pelerinaj. În timp ce iubitorii vieții nocturne pot vizita stațiunile Fourka, Kalithea, Silviri și Poseidi, de pe primele două brațe. Așadar, de toate pentru toți.

Halkidiki

O altă destinație atractivă din zonă o constituie satul Afytos, aflat pe brațul Kassandra. Ocolit parcă de civilizația modernă datorită plajelor mici și stâncoase, Afytos și-a păstrat o parte din farmecul vechilor așezări elene. Și vă așteaptă cu casele lui din piatră, de o arhitectură desăvârșită, ascunse printre grădini de măslini și flori multicolore ce înmiresmează aerul în nuanțe dulci și rafinate.

0 comentarii

Pentru afișarea avatarului, utilizați un cont Google. Nu faceți reclamă: comentariile cu linkuri spre magazine online (inclusiv pe nick) vor fi marcate cu spam. Lucru pe care probabil nu-l doriți, dacă ne gândim că blogul de față e găzduit de Google.

Comentarii

ZeList

Arhivă