Obiceiul de a purta bijuterii

Sunt bărbat. Ca urmare, nu port bijuterii. Ok, știu că unii bărnați poartă diverse lănțișoare, inele și alte chestii. Uneori chiar cercei. Nu ridicați sprânceana, e la modă acum, am intrat în UE și astea, libertatea de exprimare, dacă femeia poartă cercei și își lasă părul lung și își face piercinguri, noi să nu? Păi sunt ele mai cu moț decât noi? Cu toate acestea, eu nu port.

barbat purtand bijuterii

În cazul meu este o alegere personală. Sunt conștient că purtatul bijuteriilor de către bărbați era un obicei destul de întâlnit și la alte civilizații din trecut. Dar, după părerea mea, excesul nu te prinde ca bărbat. Un inel sau o verighetă, un colier masculin sunt ok. Dar exagerând, nu faci decât să-ți prezinți o latură efeminată a ta. Dacă femeile poartă ceva nu înseamnă că și noi trebuie să facem ca ele, la fel cum dacă bărbații crapă lemne cu securea nu înseamnă că și femeile au aceeași condiție fizică.

Puteți zice ce vreți, bijuteriile sunt apanajul sexului slab. Așa că la bărbați avem puține de discutat pe tema asta. La femei însă, se schimbă situația. O verighetă este pentru o femeie similară unei funcții de conducere pentru un bărbat. Dacă bărbatul s-a născut să conducă și să reușească în viață prin forțele proprii, femeia s-a născut pentru a fi frumoasă. Dacă bărbatul aspiră să devină rege, femeia are menirea de a-i fi diademă pe frunte. Iar bijuteriile sunt lucruri care o pun în valoare, care îi măresc farmecul personal și senzualitatea, care o fac să se simtă prețuită, admirată.

Colier DolceGabbana

Desigur, nu de orice fel. Să facem distincția între niște bucăți de tablă suflate sau poleite cu galben, fără altă valoare reală decât suma de bani pe care o obții ducându-le la fier vechi, și niște bijuterii autentice din aur sau argint. S-ar putea să vi se pară că ultimele costă mult. Dar banii pentru ele sunt justificați. Plătiți ceva cu acei bani, există un bun real pe care îl obțineți în schimbul lor. În cazul kitschurilor, plătiți o sumă mai mică dar nu obțineți în schimbul ei absolut nimic. O femeie frumoasă va prețui fondul în locul formei și presupun că va alege să se înfrumusețeze cu lucruri de calitate în locul celor de duzină. Care femeie ar vrea să se simtă ieftină?

Apoi, mai există acea chimie dintre brățară și mâna ce o poartă. Asta ține de o anumită intuiție a hainelor, cosmeticelor, podoabelor care ne fac să arătăm bine. Din fericire, multe fete au acest simț dezvoltat. Dar există și excepții, deseori în persoana unor celebrități sau dive cunoscute, ce ajung la televizor fardate excesiv, ornate ca un pom de Crăciun, îmbrăcate complet aiurea, fără a realiza câtuși de puțin ipostazele penibile în care se prezintă. Lor mai ales le spun: există, dragelor, magazine faine, în care găsiți diverse modele cercei argint, modele inele și brățări etc, care sunt atent alese și se potrivesc aproape oricui. Iar dacă nu, cereți și sfatul unei prietene. Preferabil nu al uneia care la rândul ei se îmbracă și fardează fistichiu.

cercei kiss

În concluzie, bărbații care poartă bijuterii masculine adecvate, în cantități limitate, sunt ok. Cei care fac exces, indiferent că vorbim de cupru sau aur și diamante, sunt după părerea mea ciudați și uneori efeminați. La femei, cele care își trag 10 inele pe mână, eventual și din tablă, sunt lipsite de subtilitate și eleganță. Așa poți intui de exemplu dacă cea pe care o ai în față, în ciuda înfățișării sale de înger sau de păpușă, va scoate pe gură un „dvs” sau un „fă”. În schimb, fetele rafinate vor purta bijuterii care le pun cu adevărat în valoare, într-un mod uneori subtil și elegant. Nu e obligatoriu ca întotdeauna aceste bijuterii să fie scumpe, cât mai cu seamă inspirat alese. Iar asta complet independent de fluctuațiile modei.

0 comentarii

Pentru afișarea avatarului, utilizați un cont Google. Nu faceți reclamă: comentariile cu linkuri spre magazine online (inclusiv pe nick) vor fi marcate cu spam. Lucru pe care probabil nu-l doriți, dacă ne gândim că blogul de față e găzduit de Google.

Comentarii

ZeList

Arhivă