Problema cu laptopurile

Laptopurile sunt o mare chestie. Comparativ cu calculatoarele clasice de tip desktop, ele sunt mai mici, silențioase și portabile. Cât de comod este să-ți iei o geanta laptop în mână și să-l porți după tine oriunde, fără prea mari inconveniențe? Pentru omul de afaceri sau nevoit să călătorească mult, laptopul este un life saver. Apărute pe piață relativ recent, au câștigat tot mai mult teren iar astăzi au depășit, cred, în vânzări desktopurile. Ceea ce înseamnă că majoritatea oamenilor s-au îndrăgostit de ele.

laptop vs desktop

Cum ziceam, laptopurile sunt o mare realizare. Dar nu și pentru mine. Mie nu-mi plac. De fapt, îmi displac profund. Dacă aș putea, le-aș lua pe toate și le-aș îngropa undeva în pădure, să dispară. Motivele pentru care prefer desktopurile sunt flexibilitatea și puterea. Puterea, pentru că într-o carcasă chiar și middle tower poți pune ce placa video vrei tu, ultimul monstru, la fel ce cooler vrei tu, ca să nu mai vorbesc de placa și sistemul audio. Apoi, monitorul va fi mai mare, ori eu mă uit des la filme. Sigur, poți atașa un monitor și un sistem 5+1 și la laptop, dar atunci își cam pierde mobilitatea, nu-i așa?

Dar chestia principală care mă sâcâie este că laptopurile sunt mai greu de întreținut și reparat. Vrei să instalezi un Windows pe ele? Pe un desktop, bagi CD-ul cu kit-ul de Windows și-l instalezi. După care găsești drivere pentru orice. Pe un laptop, trebuie să cauți driverele pentru placa grafică, sunet etc pe site-ul oficial al firmei în cauză, după modelul lui. Și firma nu suportă decât anumite versiuni de Windows. L-ai luat acum câțiva ani? Nu merge decât Vista pe el. L-ai luat azi? Poți pune Windows 7 sau 8, dar cine știe dacă va mai fi compatibil cu Windows 10? Și dacă nu merge, nu merge. Nu ai sunet, nu se vede bine, nasol.

Uneori sunt apelat de diverși cunoscuți să le repar sau instalez cutare chestie pe calculator. Iar pe cei cu laptopuri, am început să-i mai refuz. Și cred că de acum înainte o să-i refuz pe toți. Că nu merită timpul meu. Dacă vor să și-l repare, n-au decât să caute un service laptop și să-l ducă acolo. Adică la niște oameni care cu asta se ocupă. Iar dacă nu au în oraș o asemenea firmă, să-l ducă la cel mai apropiat magazin de Pc-uri. Și basta.

PS: Am menționat că și piesele pentru ele se găsesc mai greu?

0 comentarii

Pentru afișarea avatarului, utilizați un cont Google. Nu faceți reclamă: comentariile cu linkuri spre magazine online (inclusiv pe nick) vor fi marcate cu spam. Lucru pe care probabil nu-l doriți, dacă ne gândim că blogul de față e găzduit de Google.

Comentarii

ZeList

Arhivă