Pe autostrada virtuală

Autostrada virtuală te poate ajuta să călătorești mai ieftin. Cum așa? Păi să vedem în primul rând ce înseamnă virtual. În caz că nu v-a picat fisa, este vorba despre net. Ceea ce poate o să vă facă pe unii să ridicați o sprânceană: cum adică poți să circuli mai ieftin pe net? Evident, pe net nu poți să circuli, decât de la un site la altul, nicidecul dintr-un oraș fizic în altul. Fizic nu putem circula decât cu mașina. Și totuși, netul ne ajută s-o facem mai ieftin.

Opel Speedster Turbo

De ce? Pentru că să presupunem că vi se strică tărăboanța, că-i veche și vai de mama ei, purtată ani de-a rândul pe șoselele patriei noastre, bogate în forme de relief. Șoselele, nu patria. Deci bun, s-a stricat și trebuie să-i înlocuiți niște piese. Evident, există service-uri auto, mergeți acolo și v-o repară băieții. Și vă trec pe factură piesa plus manopera. Numai că știți cum e? N-aveți niciun control asupra acestui preț. Și nu-i puteți verifica cât au dat pe acele piese. Sau ce, credeți că nu puteți fi furați decât la manoperă? Aha, știu: n-ați avut mașină niciodată și vă dați cu părerea.

Și acum vine alternativa spațiului virtual. Intri frumos pe net și cauți un magazin de piese auto, sau chiar mai multe, de ce nu. Și te duci frumos la categoria care te interesează. Ai Opel? Mergi la piese opel. Ai Ford? Mergi la piese ford. Ai Trabant? Mergi la... fier vechi. Site-urile auto sunt așa de mișto încât îți afișează toate tipurile de Opel, poți selecta fix ce model ai tu, vezi apoi tipul de motor, anul fabricației, poți merge pe caroserie, ulei, accesorii, sistem de frână etc, poți sorta produsele după preț, top cumpărări șamd. Alegi ce-i mai ieftin sau mai bun, adică ce-ți convine mai mult, fără să te păcălească nimeni. Și le primești acasă, prin curier, posibil chiar a doua zi.

Îți mai trebuie un prieten care să știe mecanică. În lipsa lui, te duci cu piesa ta la un atelier auto. Și cel puțin ai garanția că nu te fură decât la manoperă.

Cum ziceam, cu netul călătorești mai avantajos.

0 comentarii

Pentru afișarea avatarului, utilizați un cont Google. Nu faceți reclamă: comentariile cu linkuri spre magazine online (inclusiv pe nick) vor fi marcate cu spam. Lucru pe care probabil nu-l doriți, dacă ne gândim că blogul de față e găzduit de Google.

Comentarii

ZeList

Arhivă