Lemnul și multivalențele sale

Nu știu la voi, dar la mine prin zonă încă se mai încălzește lumea cu lemne. Adică cu sobe clasice, fie simple, fie de teracotă, așa cum vedeți probabil în unele filme românești vechi sau cum au bunicii voștri la țară. Și alții care vin de prin orașele mari la noi, și văd, nu contenesc să ne admire și să-și exprime nostalgia pentru mirosul acela de lemn ars, pe care nu l-ai mai simțit de când au fost la nu-știu-care cabană. Și să blagoslovească guvernul pentru frigul în care trăiesc, cu încălzire pe gaz.

Ok, avem și încălzire pe gaz, nu asta era ideea. Ci aceea că soluțiile tradiționale, clasice, se dovedesc în anumite situații cele mai bune. Și nu doar la eficiență ajung în top, ci și la calitate și rafinament. Astfel avem, de exemplu, mașini de lux cu bordul din lemn. Ei bine, nu mașinile constituie subiectul principal al acestui articol, ci casele. Dar tot din lemn.

casa din lemn

O casă pe structură din lemn, sau ecologică, se afirmă pe www.case-din-lemn.eu, este cea mai eficientă și avantajoasă când vine vorba de timp și bani. Desigur, lemnul nu este chiar din cel pe care-l aveți la ușă. Ci se folosesc materiale de tip OSB, sau plăci aglomerate, ce constau din așchii de diferite esențe, presate și impregnate cu cleiuri speciale și substanțe ignifuge. Rezultatul? Un material flexibil, cu care se lucrează ușor, atât de ușor că vă puteți avea propria căsuță în numai câteva săptămâni.

Iar aceast material... dar mai bine vă las să citiți singuri, accesând linkul anterior. Sau dacă locuiți prin Suceava, să apelați la ei, și vă vor trimite un specialist pe care îl puteți întreba tot ce vreți voi, și care vă va trasa chiar un plan al casei și vă va face o estimare inițială, cu materiale, cu tot, absolut gratis. Abia apoi voi urmând să vă decideți dacă da sau nu.

Casă
de piatrăecologică!

0 comentarii

Pentru afișarea avatarului, utilizați un cont Google. Nu faceți reclamă: comentariile cu linkuri spre magazine online (inclusiv pe nick) vor fi marcate cu spam. Lucru pe care probabil nu-l doriți, dacă ne gândim că blogul de față e găzduit de Google.

Comentarii

ZeList

Arhivă