Flux Twitter, sortat după relevanță

Nu folosesc (încă) Twitter, din lipsă de timp. Sau poate tocmai lipsa de timp ar trebui să mă îndemne să-l utilizez, deoarece are faima de a favoriza discuțiile scurte, concise și sintetice. Este și firesc, având în vedere că mesajele transmise nu pot depăși 140 de caractere fiecare. În orice caz, până când voi deveni un utilizator activ la ei, mă mai țin și eu la curent cu noutățile.

twitter

Iar ultima noutate este că Twitter va schimba fundamental modul în care afișează feedul utilizatorilor. Dacă până acum o făcea cronologic, mesajele pe care le vedeai fiind afișate în ordinea în care au fost postate, mai nou ele vor fi afișate pe criterii de relevanță. Asta înseamnă că cele mai comentate, preluate etc mesaje vor apărea mai sus, în timp ce restul, nu știu, probabil vor avea șanse mai mici să îți apară în feed.

Evident, pe Facebook este la fel. Dar pe Facebook poți selecta și să le vezi cronologic, opțiune care înțeleg că pe Twitter va lipsi. În plus, tocmai de asta era util Twitterul, pentru că nu te agasa prea mult cu decizii algoritmice luate în numele tău sau reclame. Pentru că la ce să te ducă gândul când se afirmă că, pe baza popularității lor, vei putea primi tweeturi și de la oameni pe care nu-i urmărești?

Proiectul este momentan, din ce înțeleg, în faza de experiment. Viitorul sună bine.

0 comentarii

Pentru afișarea avatarului, utilizați un cont Google. Nu faceți reclamă: comentariile cu linkuri spre magazine online (inclusiv pe nick) vor fi marcate cu spam. Lucru pe care probabil nu-l doriți, dacă ne gândim că blogul de față e găzduit de Google.

Comentarii

ZeList

Arhivă