Joaca de-a vânătorii

Zilele trecute am revăzut filmul Spy Game. Foarte bun film, cu Robert Redford și Brad Pitt. Și este la un moment dat, cam spre începutul lui, o fază, în care Robert (pe post de ceva șef CIA) îl întreabă pe Brad Pitt (în rolul unui simplu soldat ce urma să fie folosit ca lunetist pentru a-l anihila pe un general terorist) unde a învățat să tragă. Iar replica lui Pitt este: „La cercetași”. Și pentru că am amintit de film, să vă prezint trailerul, unde apare și faza de care v-am zis:


Probabil știți, pe lângă o grămadă de frății pentru bărbați și sororities pentru fete, pe diverse teme, americanii au cluburi de boyscout, sau cercetași. Sunt populare mai ales printre tineri, chiar copii, și s-au făcut inclusiv filme pe tema lor sau cel puțin unde apar referiri la ele. Ce fac acolo oamenii? Păi  învață gen să supraviețuiască, să ia urma cuiva în pădure, să vâneze, sigur că multe din aceste activități au rol de destindere și distracție, camping, întreceri între ei, concursuri de luptă cu arme cu vopsea, tot tacâmul. Cum ziceam, probabil știți.

La noi nu prea am văzut așa ceva, dar am văzut destui oameni pasionați de vânătoare. Bine, când eram copii, și noi mergeam prin pădure, chipurile să vânăm. Ne adunam la unul dintre noi care avea casă în apropierea unui deal sau a unei păduri, ne echipam corespunzător (adică cu trening sau ce aveam noi mai lejer), ne luam rucsacii cu checul pregătit de mame în spate și armele, ceva săbii din lemn sau arcuri și săgeți, din câte rețin, și purcedeam la drum. Evident că niciodată nu prindeam nimic, dar întotdeauna ne simțeam super în aceste ieșiri.

costum-vanatoare-waldhar

Dar toate lucrurile ăstea, boyscout, ieșiri în verde, sunt și erau jocuri. Există însă și vânătoare pe bune, practicată de inși pasionați de așa ceva, cu puști reale cu alice, cu binocluri și tot echipamentul necesar. Atât la case mai mici, și vă pot da exemplu un unchi de-al meu, cât și la case mai mari, și sunt sigur că ați văzut știri despre celebrele vânători organizate de Ion Țiriac sau la care participa Adian Năstase. Ei bine, pentru toți aceștia, există și magazine serioase cu arme și accesorii, de unde se pot cumpăra arme de vânătoare, cum ar fi baikal mp 153, echipament sau imbracaminte vanatoare și altele. Costumul Waldhar din imaginea de mai sus, de exemplu, care arată foarte bine, este preluat de pe un astfel de site.

Pentru că dacă mergi cu sabia de lemn la tine, probabil că o să te distrezi și atât. Dar dacă vrei și să mai și prinzi ceva, o să ai nevoie de un magazin de profil, de unde să-ți cumperi una-alta. Și nu cred că sunt atât de multe.

0 comentarii

Pentru afișarea avatarului, utilizați un cont Google. Nu faceți reclamă: comentariile cu linkuri spre magazine online (inclusiv pe nick) vor fi marcate cu spam. Lucru pe care probabil nu-l doriți, dacă ne gândim că blogul de față e găzduit de Google.

Comentarii

ZeList

Arhivă