Unde mergeți de revelion?

Ca în fiecare an, se apropie luna decembrie. Ca în fiecare ani, ne gândim pe unde să ne facem revelionul. Acasă cu familia, în țară cu prietenii sau poate undeva în străinătate? Ultima idee ne face cu ochiu. Ca în fiecare an, unii dintre noi nu avem posibilitatea asta, și ne rezumăm la primele două variante

Pentru cei care doriți să mergeți undeva, dar din păcate planetele nu s-au aliniat favorabil vouă în acest an și nu ați reușit să puneți suma necesară deoparte, în sensul că aveți o parte din ea dar nu suficient, există totuși o soluție care vă poate deveni salvatoare. Este vorba despre oferte turistice last minute sau de ultim moment. Linkul de mai sus vă duce pe un site unde găsiți astfel de oferte, care de regulă apar cu puțin timp înaintea plecării, în cazul nostru înaintea revelionului. De ce apar ele așa și de ce sunt avantajoase?

imagini din kenya

Dacă aveți timp, puteți citi acest articol explicativ despre ofertele last minute. Dacă nu, vă spun aici pe scurt. Să zicem că sunteți fericitul posesor al unui hotel de 5 stele în Kenya. Că dacă nu știți, kenienii au plaje, grădini tropicale, chestii; Africa nu-i așa de neprimitoare cum credem unii dintre noi. Deci, ca proprietar de hotel, o să-mi ziceți, v-ați rezolvat problema cu sejurul în străinătate, că deja sunteți străin, și cu locul de cazare, că aveți un hotel. De acord, doar că problema voastră (din această nouă postură) e alta: cum să faceți hotelul cât mai rentabil. Hotelul este recomandat pentru orice categorii de vârstă, iar voi ați pus prețuri atractive și v-ați pregătit de revelion. Totuși, au rămas câteva locuri neocupate. Pentru voi, asta înseamnă pierdere. Și atunci, pe ultima sută de metri, acordați un discount de 30% la camerele rămase libere, ca măcar să le ocupe cineva decât să stea goale. Pentru voi este mai avantajos să aveți un profit mai mic decât să nu aveți profit deloc de pe urma acestor locuri neocupate. Iar oferta cu care veniți în ultimul moment se numește, ați ghicit, last minute.

imagini din kenya

Sigur, lucrurile nu trebuie să se petreacă întotdeauna exact așa, dar ideea de bază rămâne: uneori apar ieftiniri la agențiile de voiaj, când nici nu te mai așteptai. În concluzie, tot ce-ți rămâne de făcut este să studiezi atent ofertele site-urile de turism și cine știe, poate vei găsi una care să te mulțumească și în care să te încadrezi și tu cu bugetul din dotare. Iar primul link din articol exact acolo duce, spre rubrica care centralizează toate ofertele de tip last minute de pe site-ul Geniul Travel.

Care site are vârfuri de 4600 vizitatori unici, în perioada asta. Și o grămadă de oferte de sezon, grupate pe categorii, numai pentru ceea ce ține de last minute. Avem de exemplu spre Austria, Grecia, Bulgaria etc. Iar rezultatele din listă pot fi filtrate după diverse criterii: numărul de stele ale hotelului, tipul mesei inclusă în ofertă (demipensiune, mic dejun, pensiune completă, all inclusive etc), tipul transportului (văd că pun la dispoziția celor interesați și călătorii cu autorcaul, pe lângă cele la care v-ați aștepta, cu avionul), cu alte cuvinte este un instrument util de căutare a ceea ce vă interesează. Dar puteți, desigur, căuta și alte site-uri de turism, care să vă ofere aceleași lucruri.

imagini din kenya

Și pentru că tot am vorbit de Kenya, dacă ar fi să merg undeva anul ăsta (ceea ce nu voi face), Africa mi-ar face cu ochiul. Sunt interesat de cultura și civilizația lor. Dar, cine știe, viața este lungă.

0 comentarii

Pentru afișarea avatarului, utilizați un cont Google. Nu faceți reclamă: comentariile cu linkuri spre magazine online (inclusiv pe nick) vor fi marcate cu spam. Lucru pe care probabil nu-l doriți, dacă ne gândim că blogul de față e găzduit de Google.

Comentarii

ZeList

Arhivă