Prima zi de grădi

In toamna asta puiutul meu a mers prima data la gradi... Nu va spun ce agitatie a fost cu inscrierea care, in tara asta, incepe undeva... cu un an in urma. Inca de atunci trebuie sa cauti, sa te interesezi ce gradinite exista, care ofera conditii mai bune, ce programe educationale pun la dispozitia copiilor, ce fel de educatoare au, cat de pregatite sunt ele si, nu in cele din urma, cat de scumpa este toata distractia! Nebunia asta ii costa pe parinti niste luni de alergatura, nervi, cautarea unor relatii care sa te introduca la... sau la... pentru a mai sari un pic peste birocratia omniprezenta in aceasta tarisoara.

gradinita

Am ales, in cele din urma, o gradinita de fite pentru ca asta e trendul. Mergem ca mustele spre orice are reclama, imagine, pozitie centrala, referinte de la inspectorat sau de la parintii care si-au dus odraslele acolo si au fost multumiti.

Gradinita are un aspect modern si te cucereste de la prima vedere datorita parcului maret care o inconjoara si aleilor frumos pietruite cu dale mari de piatra, lucru care te face sa te gandesti la casutele din povesti locuite de pitici si zane. Cladirea e mare si luminoasa, cu sali de clasa spatioase si cu pereti frumos colorati si plini de desene cu personaje din povesti.

Masute si scaunele viu colorate, ca pentru pitici, umplu salile in asteptarea micutilor curiosi sa descopere mai intai tainele literelor si cifrelor. Patuturile, aliniate in asteptarea copiilor, sunt, de asemenea, impodobite cu imagini intens colorate din basme si povesti de pretutindeni.

Grupurile sanitare sunt si ele foarte moderne si dau o nota aparte de curatenie prin calitatea si aspectul lor alb imaculat. Am vazut chiar ca aveau o cada 150x70 unde copiii puteau face baie in caz ca apareau „evenimente neprevazute”.

Per total, gradinita isi merita renumele, cel putin la prima vedere, prin aspectul ei ingrijit si personalizat, astfel incat sa te simti ca acasa, printre piticii de varsta ta. Din grila de activitati si programe pregatite pentru copii am remarcat faptul ca au, pe langa ore de limbi straine, pictura, muzica, desen, sport, si ore de gatit la care micii bucatari trebuie sa se prezinte imbracati ca la Masterchef, cu bonetele de bucatari si tunici micute. Mi l-am si imaginat pe puiutul meu bucatarind concentrat in fata unei oale in care fierb de zor mancaruri delicioase...

Prima zi a fost si pentru el, ca si pentru noi, parintii care am ales gradinita, o incantare. A alergat curios peste tot, a pipait, a inspectat ca, in cele din urma, sa se declare multumit. S-a asezat apoi la una din masute si s-a apucat cu sarg sa modeleze din plastilina un oarece animalut.

Asa a fost prima zi dintr-un lung sir de zile in care puiul nostru va invata tot ce trebuie despre viata.

0 comentarii

Pentru afișarea avatarului, utilizați un cont Google. Nu faceți reclamă: comentariile cu linkuri spre magazine online (inclusiv pe nick) vor fi marcate cu spam. Lucru pe care probabil nu-l doriți, dacă ne gândim că blogul de față e găzduit de Google.

Comentarii

ZeList

Arhivă