În pași de dans pe strada vieții

Astăzi asistăm la o rupere a omului de viața reală, de zi cu zi. Și la o socializare tot mai restrânsă, deoarece, nu-i așa, socializarea s-a mutat pe net. Oamenii comunică mai nou pe Facebook, pe Twitter, pe Skype și pe alte sisteme de mesagerie sau rețele sociale, ignorându-i pe cei de lângă ei. Și nu rare sunt ocaziile când intri într-un bar sau cafenea pentru a sorbi o ceașcă de ceai, ori de cafea, și vezi la mesele de lângă tine alți 20 de oameni care toți stau cu nasurile în telefoanele lor inteligente sau tabletele pe care și le iau cu ei peste tot.

nu avem wi-fi

Ceea ce-mi aduce aminte de o întâmplare citită mai demult pe un blog. O profesoară relata cum că a participat la o petrecere de copii, sau cineva participase și îi povestise pe urmă cum că la acel chef, micuții, în loc să se joace și zbenguiască ca toți copiii, au stat liniștiți și au jucat diverse jocuri pe telefoanele lor mobile. La final, gazda a concluzionat: ce petrecere reușită, ce copii cuminți!

Dar care sunt perspectivele de socializare ale unui astfel de copil, după ce va crește mare? Din punctul meu de vedere, există posibilitatea ca tehnologia să ne alieneze, să ne înstrăineze și să ne facă de fapt mult mai singuri. Unii copii vor dezvolta anumite fobii față de grupurile sociale sau vor deveni introvertiți, neputând socializa altfel decât virtual. Soluții există, cea mai simplă și directă implicând tocmai o socializare reală, în afara ecranului de sticlă, cu familia, prietenii și amicii tăi.

in pasi de dans

Dar există și soluții mai puțin folosite, totuși originale și foarte eficiente. Cum este înscrierea la o școală de dans. Dansul este o activitate fizică ce te armonizează și îți vindecă ca prin farmec anumite tare psihologice: incapacitatea de integrare socială, timiditatea, lipsa de încredere în tine sau complexele mai profunde, de natură sexuală. De asemenea, dansul îți poate mări foarte mult farmecul personal sau charisma. Din acest motiv, consider chiar că dansul are valențe terapeutice.

Majoritatea cursurilor terapeutice și de dezvoltare personală sunt scumpe. Așa că atunci când poți învăța să trăiești in pasi de dans cu numai 65 de lei (curs de 4 săptămâni, o ședință săptămânal), consider că viața ți-a așternut în cale o oportunitate minunată, la care nu-mi imaginez ce obiecții s-ar putea aduce. Așa că nu-mi rămâne decât să-ți urez mult succes pe ringul de dans, ție sau copilului tău!

0 comentarii

Pentru afișarea avatarului, utilizați un cont Google. Nu faceți reclamă: comentariile cu linkuri spre magazine online (inclusiv pe nick) vor fi marcate cu spam. Lucru pe care probabil nu-l doriți, dacă ne gândim că blogul de față e găzduit de Google.

Comentarii

ZeList

Arhivă