Cum găsim cele mai bune pompe submersibile?

În articolul de azi o să vă învăț cum putem căuta pe net diverse lucruri. De exemplu, să zicem că suntem mici intreprinzători, avem o firmă de prestare servicii în domeniul instalațiilor și dorim să ne achiziționăm o pompă submersibilă. Că există unele și mai modeste, de exemplu pentru piscine, nu trebuie să fie neapărat ditamai pompa folosită de regia autonomă de apă din orașul tău. Deși am putea face și presupunerea asta, că lucrezi la o regie de apă și trebuie să schimbi sau repari această pompă. Unde găsești furnizori pentru așa cevaa, și mai ales cum?

cum sa fac?

Desigur, există variantele clasice. Dacă ești în domeniu, vei avea câteva cunoștințe și conexiuni, un număr de telefon la care poți suna, etc. Dar dacă din ceva motive nu-ți mai convine vechiul furnizor? Poate de la el ți-ai luat și ultima pompă, care tot dă rateuri și pe care vrei acum s-o schimbi. Sau poate pur și simplu nu ai aceste cunoștințe, ești un gospodar la casa ta și te-ai gândit tu, stând la soare pe prispă, că și așa fântâna ți-e în grădină, ce-ar fi să faci o mică instalație acolo și să-ți irigi pământul cu straturile de fasole și morcovi automat, fără să mai scoți tu apă cu găleata în fiecare zi? Zis și făcut, ai angajat un meseriaș, ăla ți-a zis de ce aparate ai nevoie, dar de unde să le cumperi mai ieftin decât cele pe care ți le vinde el la suprapreț? :)

O soluție este să folosești internetul. Intri pe prietenul tău Google și tastezi cele mai bune pompe submersibile. O să-ți apară o listă de site-uri (magazine online) care vând pompe, hidrofoare, boilere, calorifere, echipamente sanitare și alte asemenea lucruri, eu ți-am pus link spre un astfel de magazin ca exemplu dar vor fi mai multe. Intri acolo și citești prețurile, specificațiile, mai arunci un ochi și pe pagina de contact să vezi unde au sediul, cum îi zice societății, cât de serioasă pare firma etc. Și apoi nu-ți cumperi, ci pui mâna pe telefon și suni, ceri informații. Că totuși, o pompă costă ceva, prețul începe de la câteva sute de lei bune și apoi urcă.

O altă modalitate este să citești opiniile altor oameni care deja și-au cumpărat ceea ce te interesează pe tine. Le poți găsi pe bloguri, pe forumuri sau chiar pe unele magazine care permit adăugarea de comentarii, voturi etc. Este bine însă să le cauți pe surse cât mai neutre, având discernământul de a separa opiniile autentice și sincere de publicitate. Pentru că și pe net se face reclamă, în diverse forme. O bună combinație de cuvinte pentru a găsi astfel de prezentări sau recenzii este chiar formula de mai sus, pe care am pus link.

În unele cazuri nu este posibil să-ți dai seama dintre două sau trei magazine, care este cel mai bun, sau să găsești pe cineva care și-a mai cumpărat de exemplu pompe. Că nu toată lumea își trage apă din fântână în fiecare zi, sau își face piscină, sau își montează un hidrofor, sau își modifică „circuitul apei din casă” în așa fel încât cu boilerul din baie să aibă apă caldă și în bucătărie, și peste tot. Sunt chestii care necesită investiții relativ mari. În acest caz, o să-ți prezint câteva „trucuri” care te pot ajuta să te decizi între mai mulți furnizori.

În primul rând, urmărește numărul de produse de pe site, adică sortimentația. Dacă sunt multe, de la furnizori diferiți și acoperind o paletă largă de nevoi, atunci e un semn că respectiva firmă este serioasă și mare. Pe același principiu că un supermarket va oferi mai multe produse decât un chioșc dintr-un parter de bloc. Ceea ce vrei tu să îți cumperi este scump și vei dori ca, în caz că de exemplu ai probleme cu produsul și este încă în garanție (teoretic, orice se poate întâmpla!), să îl poți returna, nu să afli că magazinul în cauză s-a închis între timp. Apoi, un magazin mare va avea la rândul lui furnizori mai buni și prețuri mai avantajoase.

Un alt indiciu este popularitatea acelui magazin. Urmărește dacă are pagină pe Facebook, pagină pe Google+ etc. Câte persoane i-au dat like? Câte persoane i-au dat +1? Câți fani are? Dispune și de un blog, unde publică regulat noutăți și informații din domeniul în care activează? Are ceva activitate, comentarii la articolele de pe blog? Sau, dacă lași un comentariu, îți răspunde? Deși simple și ușor de verificat, toate acestea îți pot oferi indicii prețioase cu privire la acel magazin.

Oricare va fi până la urmă alegerea ta, îți doresc mult succes.

0 comentarii

Pentru afișarea avatarului, utilizați un cont Google. Nu faceți reclamă: comentariile cu linkuri spre magazine online (inclusiv pe nick) vor fi marcate cu spam. Lucru pe care probabil nu-l doriți, dacă ne gândim că blogul de față e găzduit de Google.

Comentarii

ZeList

Arhivă