Un design simplu

După cum vă spuneam în articolele precedente, sunt în căutarea unei noi teme pentru blog. Motiv din care uneori mă uit cu atenție pe site-urile pe care intru, le observ aspectul general, detaliile, „cosmetizarea” etc. Adică nu v-ați întrebat niciodată, de curiozitate măcar: cât de mare o fi legătura între cum arată un site și succesul firmei din spatele lui?

Eu cred că există o legătură semnificativă. La fel cum la o fată ne uităm prima dată la înfățișare, la cum arată, la fel cum la un apartament îi admirăm culoarea și mobila, un site ne atrage sau nu prin designul lui. Azi vă prezint un astfel de design minunat. Teoretic puteți să-l găsiți și voi, dacă de exemplu căutați lenjerii pentru hoteluri, dar practic e puțin probabil, în ideea că nu prea cunosc blogeri care să dețină un hotel. Eventual care să se cazeze acolo. :)

prosoape inedite

Ce-i plăcut la tema acestui site? În primul rând cromatica sau aspectul. Nu avem culori stridente, din contră, diverse nuanțe de alb și albastru spre gri plus negru, foarte mișro, armonios îmbinate. E o plăcere să citești un text acolo, și presupun că asta le face bine și dintr-un alt punct de vedere. De ce? Pentru că ei comercializează lenjerii: perdele, pilote, saltele, draperii, cuverturi de pat, prosoape etc. Și toate acestea nu pentru lelea Saveta acasă ci pentru hoteluri, așadar produsele lor trebuie să fie de bun-gust și să se ridice la anumite standarde.

Adică imaginați-vă: sunteți în luna de miere și vizitați țara. Aergeți la recepția unui hotel de 5 stele, comandați o cameră pentru o săptămână, intrați în ea și acolo totul frumos, mobilă de calitate, amplasare ideală, la soare, dar așternuturile, fețele de pernă, prosoapele din baie - de o calitate îndoielnică. Vă strică toată experiența, plus dă hotelului o notă de dezinteres pentru clienții lui. Ei bine, un site care arată excelent este o primă garanție că designul, aspectul, forma și culoarea sunt lucruri de la care producătorul în cauză nu face rabat.

pisoare inedite

Acum, făcând o scurtă paranteză, aș putea face o comparație care nu ne avantajează pe noi, românii. Sau cel puțin anumite hoteluri de pe litoral, unde țin minte imagini de la emisiunile ProTV din vară, reporteri care închiriau o cameră ca să constate condițiile de locuit acolo, și găseau dușuri stricate, haine de pat nespălate, perdele murdare sau rupte etc. În contrast cu unele persoane inventive din afară, care concep articole și chestii de genul celor ilustrate de imaginile de mai sus. :)

Revenind, site-ul de care vă ziceam inițial are o temă frumoasă. Iar eu m-aș băga la creat o temă pe Blogger după un anumit model. Două lucruri mă opresc însă în cazul de față. Primul: tema nu este fluidă (nu se adaptează rezoluției ecranului, exemplu nu e optimizată pentru mobil). Ceea ce e ok pentru ei, că nu sunt site de poze amuzante pe care să le acceseze liceenii în pauză de pe smartphoane, dar nu-i ok pentru mine, care am blog. Și doi: designul e mai potrivit unui magazin online decât unui blog.

Așadar, încă mai caut. Dar căutând, uite că găsesc și lucruri sau șabloane frumoase, chiar dacă ele nu s-ar potrivi acestui blog...

0 comentarii

Pentru afișarea avatarului, utilizați un cont Google. Nu faceți reclamă: comentariile cu linkuri spre magazine online (inclusiv pe nick) vor fi marcate cu spam. Lucru pe care probabil nu-l doriți, dacă ne gândim că blogul de față e găzduit de Google.

Comentarii

ZeList

Arhivă