Sfaturi pentru optimizarea on-page

In momentul in care vorbim despre optimizare seo pentru un site, multi au impresia ca ne referim doar la crearea de backlink-uri. Asta e o conceptie gresita in ce priveste optimizarea. Ea se face in multe forme si moduri si unul din acele moduri il reprezinta si optimizarea on-page adica optimizarea paginilor site-ului in sine. In continuare vedem care sunt pasii esentiali de optimizare seo on-page.

seo on-page

1. Articol interesant si descriptiv - nimeni nu va agrea articolele lungi si plictisitoare asa ca scrie-ti continutul intr-o forma cat mai interesanta si descriptiva.

2. Continut de calitate - daca vrei cu adevarat optimizare seo pentru site-ul tau, nu copia continut de pe tot internetul pentru ca niciodata nu vei avea vizitatori. Google detecteaza orice pagina care are in cuprinsul ei continut duplicat.

3. Titlu foarte bun - titlul este poate cel mai important factor, atunci cand site-ul tau este gasit dupa anumite cautari. Degeaba ai facut o optimizare seo corecta si site-ul tau apare in primele pozitii. Daca titlul nu este atractiv, nu va atrage click-uri/vizitatori.

4. Meta descriere relativa - nu incerca sa mergi exact ci incearca in cuvinte putine si convingatoare sa explici cat mai mult din ce prezinti in continutul articolului. Nu se numeste scriitor adevarat cine scrie dintr-o propozitie o pagina ci persoana care comprima continutul unei pagini intr-o propozitie.

5. Foloseste cuvantul cheie in primul paragraf - foloseste cuvantul cheie in primul paragraf pentru ca motoarele de cautare sa isi dea seama ca explici inca de la inceput, exact ce promiti in titlu.

6. Foloseste-te de headings - Foloseste mereu tag-ul H1 pentru titlu. Incearca sa structurezi articolul tau in subtitluri carora le vei atribui tag-uri H2 sau H3, in functie de importanta pe care o au in text.

7. Focuseaza cuvintele cheie - Desi mai putin valabil acum, inca nu e rau sa incerci sa diferentiezi cuvintele cheie. Poti folosi bold, italic si prin asta arati atat cititorilor cat si motoarelor de cautare care e punctul pe care te axezi in discutie.

8. Optimizeaza-ti imaginile - o imagine face cat 1000 de cuvinte asa ca nu uita sa adaugi in textele tale o imagine pe care sa o optimizezi corect, adaugand-ui titlu, descriere si tag alt.

0 comentarii

Pentru afișarea avatarului, utilizați un cont Google. Nu faceți reclamă: comentariile cu linkuri spre magazine online (inclusiv pe nick) vor fi marcate cu spam. Lucru pe care probabil nu-l doriți, dacă ne gândim că blogul de față e găzduit de Google.

Comentarii

ZeList

Arhivă