Sfaturi pentru cei care doresc să-și deschidă un magazin online

Astăzi o să ofer câteva sfaturi utile mai ales celor care doresc să își facă o mică afacere pe net, adică un magazin online în care să vândă un anumit produs. Indiferent care ar fi el. Sfaturile care urmează sunt mai ales dintr-o perspectivă tehnică, SEO dacă vreți, având drept scop o cât mai bună poziționare în motoarele de căutare și un impact cât mai mare asupra vizitatorilor.

Firește, nu sunt exhaustive: nu o să ofer un curs, ci câteva indicații. Site-ul pe care o să-l iau drept model și care de altfel a constituit principala sursă de inspirație pentru textul de față este un mahazin de jucării, respectiv worldoftoys.ro (Lumea jucăriilor în limba română). Pentru un produs exemplificator de pe acest site, voi folosi papusa monster high Catrine Demew.

mattel - papusa monster-high Catrine Demew

Fără alte adăugiri, să intrăm în subiect. În primul rând, să notăm domeniul: se termină cu .ro. Astfel, Google știe că site-ul are un conținut ce se adresează publicului român, și îl va fișa cu precădere celor care caută ceva în limba română sau de pe IP-uri românești. Deci un prim sfat legat de site-ul dvs este să folosiți extensia .ro (sau .com dacă livrați produse și în srăinătate).

Mai departe, site-ul nostru are o temă excelentă: foarte frumoasă și atractivă, ilustrând sau trezind interesul pentru obiectele pe care le comercializează - în cazul nostru jucăriile pentru copii - dar în același timp simplă, la modul că nu e încărcată cu o grămadă de bannere sau reclame nefolositoare, cum vedem azi peste tot. Acesta e un element deosebit de important: o pagină web trebuie să se încarce repede și să ofere cititorului ceea ce caută, nu să-l încurce cu tot felul de afișe publicitare sau să îi îngreuneze accesul al conținutul dorit.

Mai departe, jucăriile sunt expuse fiecare în pagina ei separată, cu detalii despre produs, producător, preț șamd. De un real folos este faptul că World of Toys oferă utilizatorilor posibilitatea de a vota păpușa sau jucăria cumpărată, și afișează apoi acest scor ca un rating de la 0 la 5, sub formă vizuală. De exemplu, păpușa noastră are nota 4.6, ceea ce înseamnă că majoritatea celor care au achiziționat-o au fost mulțumiți sau foarte mulțumiți de ea. Acest lucru poate da încredere clienților.


Dar nu numai imaginile valorează cât o mie de cuvinte. Atunci când aveți la dispoziție, adăugați și un clip despre jucăria sau produsul în cauză. Cum este cel de mai sus, creat chiar de Monster High, firma ce produce aceste păpuși, renumită de altfel. Evident că un astfel de clip va încânta copiii care vizitează pagina cu jucării și le va trezi și mai mult interesul pentru ele.

Dacă vă place să scrieți, adăugați și un blog site-ului dvs. Nu în joacă, ci unul serios! Fiind creat pe un subdirector și nu subdomeniu, conținutul textual adăugat acolo va fi considerat ca făcând parte integrantă din site și îl va propulsa și mai mult în rezultatele motoarelor de căutare.

Bineînțeles însă, nimic nu poate compensa lipsa unor produse utile sau valoroase. În cazul nostru, păpușa pe care am prezentat-o face parte dintr-o colecție de jucării celebre, de succes pe plan mondial, iar prețul ei este unul acceptabil, astfel încât oricine să și-o poată permite. Mai ales că este un produs durabil, care-i va încânta pe copiii noștri pentru mult timp, spre deosebire de dulciurile pe care le cumpărăm pentru ei zilnic și care țin doar câteva ore, și pe care poate, dacă facem un calcul, dăm mai mulți bani în total.

Textul de mai sus pare că v-a convins să optați, ca și cumpărător, pentru o astfel de jucărie? Ei bine, ca și vânzător, puneți-l pe site. Sau pe blog. Explicați de ce și-ar dori cineva să cumpere produsul pe care-l vindeți, ce garanții oferiți la el, care este experiența cumpărătorului cu el...

Poate că acestea nu sunt singurele idei care vă pot aduce succesul pe net. Dar cu siguranță că ele pot avea o contribuție în acest sens.

0 comentarii

Pentru afișarea avatarului, utilizați un cont Google. Nu faceți reclamă: comentariile cu linkuri spre magazine online (inclusiv pe nick) vor fi marcate cu spam. Lucru pe care probabil nu-l doriți, dacă ne gândim că blogul de față e găzduit de Google.

Comentarii

ZeList

Arhivă