Din complicațiile inerente ale unei simple schimbări

Tatonez cu ideea de a schimba tema acestui blog. Motivele sunt destul de simple: m-am plictisit de cea de acum. La început am fost fascinat de ea dar apoi iubirea s-a stins treptat, sau aș putea zice că m-am săturat de modelul ăsta „boxed”, pătrățos, a-la Windows 8. În plus, tema actuală nici nu este fluidă (pe mobil se afișează o altă temă). Am deja câteva variante pe care le-am luat în considerare și mai caut.

Problema e că schimbarea unei teme vine cu o serie de inconveniențe. Asta mai ales dacă ești pretențios, migălos și perfecționist, și investești o grămadă de timp și energie în „finisaje”, cum am făcut eu. Nu-ți vine să crezi cât de multe chichițe trebuie să modifici când schimbi o temă (dacă o vrei perfectă). Într-un fel, e similar cu situația în care te muți undeva. Și abia când se pune problema mutării efective și a făcutului de bagaje, realizezi câte lucruri s-au adunat în vechiul apartament, unele nefolositoare dar altele pe care vrei să le păstrezi și deci trebuie să le împachetezi și pe ele.

mutare

Pe principiul ăsta, cred că unui bărbat care locuiește într-un apartament cu 5 camere îi este mai ușor să se mute decât unei femei care locuiește într-o garsonieră. De ce? Pentru că la bărbat este simplu: are de cărat mobila și cam atât. Bine, n-o poate căra el, oricât de bărbat ar fi. Dar tot e simplu: apelează la o firmă care să-i transporte mobila, caută pe Google mutari mobila bucuresti, și gata. În câteva ore e mutat, cu pat, cu dulapuri, cu tot ce vrei, ba i le și aranjează ăia în noua locuință cum își dorește el.

În schimb, imaginați-vă pentru o femeie: ea nu va avea foarte mult mobilier, așa că nu va apela la o firmă specializată pe mutări. Și, ca să mai economisească niște bani, își va suna iubitul să vină cu prietenii de bere și să-i ducă masa, scaunele și patul, dacă mai vrea să vadă pat pe viitor. După care va începe să umple sacoșele. Și aici survine problema. Că nu vă imaginați câte nimicuri (lipsite de importanță pentru noi dar absolut esențiale în ochii lor) poate avea o femeie într-o cameră! Îi va lua câteva zile să se mute cu totul.

Ei bine, eu sunt femeia.  Pe blogul ăsta, eu sunt femeia din analogia de mai sus, pentru că l-am migălit, l-am aranjat, l-am împodobit mai ceva decât își îngrijesc fetele corpul sau părul. Mici, minore, ultrafine detalii legate de aspect, și pe toate acestea le voi pierde când voi schimba tema. Și va trebui s-o iau de la zero, pentru că fiecare temă este diferită, și trebuie să scrii cod separat pentru ea, nu există soluții universale. La fel cum, într-un nou apartament, va trebui să găsești o nouă poziție pentru noptieră, sau pentru veioză, sau pentru tablouri.

Cu toate acestea, după cum vă spuneam, doresc să fac o „renovare” serioasă. Așa că în curând, e posibil să vedeți ceva diferit sau nou aici. Până atunci, iată că am găsit o analogie interesantă: blog-apartament. Sau una încă și mai bună: bloc-blog!

0 comentarii

Pentru afișarea avatarului, utilizați un cont Google. Nu faceți reclamă: comentariile cu linkuri spre magazine online (inclusiv pe nick) vor fi marcate cu spam. Lucru pe care probabil nu-l doriți, dacă ne gândim că blogul de față e găzduit de Google.

Comentarii

ZeList

Arhivă